Mai mulţi furnizori de servicii de recondiţionare high-tech, precum Fenix.eco, Foxway, Recommerce Group, Reware şi Tech2com, au decis să lanseze EUREFAS, o asociaţie care promovează interesele şi cele mai bune practici ale acestei industrii în Europa, informează un comunicat de presă.
Potrivit iniţiatorilor, Eurefas îşi propune să îmbunătăţească politicile UE pentru o piaţă echitabilă şi sustenabilă şi către construirea unei economii circulare. Cu sediul central la Bruxelles, EUREFAS are ca obiectiv accelerarea utilizării dispozitivelor recondiţionate. Asociaţia va promova interesele, politicile şi poziţiile comune ale industriei de servicii de recondiţionare din Europa, asigurându-se că standardele de calitate sunt respectate pentru consumatorii europeni şi că sectorul contribuie tot mai mult la procesul de ecologizare.
Misiunea principală a asociaţiei este de a intra în dialog cu instituţiile şi guvernele europene, asigurându-se că industria de servicii de recondiţionare şi impactul pozitiv al acesteia sunt bine înţelese şi ca sunt raportate dificultăţile întâmpinate printre acestea numărându-se: frauda TVA, taxele pentru drepturile de autor, sistemul european de etichetare şi menţionarea locului de recondiţionare în Green Deal.
"Obiectivul nostru este să reprezentăm companii care oferă servicii de recondiţionare diverse, din toate colţurile Europei, pentru a construi o economie circulară şi pentru a ajuta la dezvoltarea domeniului. Echipa fondatoare este formată din antreprenori şi lideri cu experienţă. Ne dorim să influenţăm pozitiv organismele de reglementare şi să creştem gradul de conştientizare a publicului în a accelera utilizarea de dispozitive recondiţionate şi a schimba consumul zilnic. EUREFAS îşi propune să informeze despre impactul pozitiv al recondiţionării atât pentru natură cât şi pentru consumatori" a declarat preşedintele Eurefas, Augustin Becquet.
Piaţa mondială de smartphone-uri second-hand ar putea ajunge la o valoare 67 miliarde de dolari în 2023, cu 40 de miliarde de dolari mai mult faţă de 2019, conform IDC. De asemenea, numărul de telefoane smart ar putea ajunge la 332,9 milioane de unităţi la nivel mondial. În Franţa şi Germania, dispozitivele recondiţionate au reprezentat mai mult de 10% din piaţa smartphone-urilor în 2019, cu o rată anuală de creştere de peste 10%.
555