Samsung şi Lenovo refuză să participe fizic la Mobile World Congress 2021

Posted by
Share Button

În ciuda insistenţei organizatorilor, care vor să organizeze cu public târgul Mobile World Congress din acest an, numărul companiilor care preferă să păstreze distanţa continuă să crească.

Cu mai puţin de două luni până la startul ediţie din acest an a celui mai important târg de tehnologii mobile din lume, Samsung a anunţat că nu-şi va trimite reprezentanţii, pentru a proteja sănătatea propriilor angajaţi şi a vizitatorilor.

În schimb, compania coreeană spune că va încerca o prezenţă virtuală, fără a explica în ce va consta aceasta. Cel mai probabil, la fel ca în ultimul an, eventualele prezentări ale tehnologiilor şi produselor noi vor fi transmise online, printr-un stream video.

Şi Lenovo a luat aceeaşi decizie, de a nu se prezenta fizic la MWC 2021. Comunicarea Lenovo este similară celei emise de Samsung, până în punctul în care menţionează, fără detalii suplimentare, prezenţa virtuală.

Refuzurile celor două companii de a fi prezente în persoană lovesc ambiţiile organizatorului, GSM Association, care şi-ar fi dorit ca MWC să revină la normal de anul acesta. De altfel, inclusiv în 2020, când izbucnea pandemia, GSMA a dat cu mare greutate înapoi de la organizarea în forma tradiţională a târgului.

Lista companiilor care au servit cu refuzuri organizatorii este deja destul de mare. Înainte de Samsung şi Lenovo, alte companii, printre care Google, Sony, Oracle, Nokia, Ericsson, au anunţat că nu se vor prezenta.

Cu atât de multe nume grele care nu vor fi prezente fizic, rămâne de văzut dacă GSMA va merge mai departe cu planurile actuale sau va da înapoi şi va retrograda MWC la rangul de eveniment virtual.

Mobile World Congress va fi organizat la Barcelona, în perioada 28 iunie - 1 iulie.

493
Share Button

Leave a Reply