Nvidia devansează Apple ca a doua cea mai valoroasă companie din lume

Posted by
Share Button

Nvidia devansează Apple ca a doua cea mai valoroasă companie din lume, pe locul doi este Microsoft, o companie mai valoroasă listată la bursă, în timp ce Apple a căzut pe locul trei, potrivit Sky News.

Acţiunile Nvidia au crescut miercuri cu 5%, după un an de creştere - o acţiune costând acum 1.224,40 dolari (957 lire sterline). În urmă cu un an, o acţiune avea un preţ de 386,54 dolari (302 lire sterline), dar investitorii s-au înghesuit pentru a investi în inteligenţa artificială.

Nu mai departe de luna februarie, Nvidia era evaluată la 1 trilion de dolari mai puţin decât acum, dar un nou interes s-a născut după ce compania a anunţat un „stock split”, care va avea loc vineri.

O astfel de mişcare va creşte numărul de acţiuni disponibile - astfel încât mai mulţi oameni pot investi - şi va reduce, ca urmare, valoarea acţiunilor.

Valoarea companiilor publice se măsoară prin numărul de acţiuni emise şi preţul acestor acţiuni.

Companiile de tehnologie - inclusiv Microsoft şi Apple - s-au întrecut în a dezvolta inteligenţa artificială şi a o încorpora în produsele lor.

Nvidia a fost fondată în 1993, în California. A dezvoltat microcipuri încă de la înfiinţare şi a adăugat caracteristici de învăţare automată în produsele sale de ani de zile.

97
Share Button

Leave a Reply