Samsung vrea să vândă o categorie specială de telefoane, cu AI

Posted by
Share Button

Preşedintele Samsung Mobile a anunţat că producătorul coreean ar putea dezvolta şi vinde telefoane special create pentru a facilita utilizarea inteligenţei artificiale.

Samsung are un nou focus - crearea unor aşa-zise telefoane AI, dispozitive care ar urma să aibă un hardware şi un design diferit de smartphone-urile obişnuite, ambele puse în slujba AI-ului.

TM Roh, preşedintele diviziei Samsung Mobile Experience, vorbeşte despre naşterea unei noi categorii de smartphone-uri, gândite pentru a facilita utilizarea funcţiilor de inteligenţă artificială.

Roh nu intră în detalii, în cadrul interviului acordat pentru publicaţia australiană Financial Review, dar spune că viitoarele telefoane AI ar putea fi radical diferite - ecrane mai mari, senzori mai mulţi etc.

O astfel de nouă categorie de smartphone-uri ar urma să fie vândută în paralel cu smartphone-urile obişnuite, care includ şi ele deja funcţii de inteligenţă artificială.

Samsung pare să încerce să preia ideea de la Microsoft, cu noile PC-uri AI, şi să o implementeze pe piaţa telefoanelor mobile. Ambele companii vor să-şi crească vânzările pe seama a ceea e consideră că este un mare interes pentru inteligenţă artificială din partea utilizatorilor.

241
Share Button

Leave a Reply