AT&T şi Nokia au semnat un acord pentru a construi o reţea de fibră optică în SUA

Posted by
Share Button

Operatorul american de telecomunicaţii AT&T şi producătorul finlandez de echipamente de reţea Nokia au semnat un acord pentru a construi o reţea de fibră optică în SUA, a anunţat marţi compania finlandeză, citată de Reuters.

Acordul vine după ce Nokia a pierdut un acord major cu AT&T în faţa rivalului său suedez Ericsson, pe care operatorul american l-a ales în decembrie pentru a construi o reţea de telecomunicaţii care să acopere 70% din traficul său wireless din Statele Unite până la sfârşitul anului 2026.

Nokia urmăreşte o nouă creştere a operaţiunilor sale în domeniul fibrei optice, după contractul pe cinci ani, de 14 miliarde de dolari, al AT&T cu Ericsson.

Nokia nu a dezvăluit valoarea financiară a noului acord pentru fibră optică pe cinci ani, dar l-a numit ”o piatră de hotar semnificativă” şi a spus că ”va sprijini accesul la internet în bandă largă pentru milioane de utilizatori” din SUA, susţinând în acelaşi timp amprenta extinsă a reţelei de fibră a AT&T care a trecut. 27,8 milioane de locaţii totale de fibră în al doilea trimestru al anului 2024”.

În iulie, Nokia a raportat o scădere cu 32% a profitului, dar CEO-ul Pekka Lundmark a estimat că vânzările nete vor accelera semnificativ în a doua jumătate a anului, indicând o îmbunătăţire a pieţei de fibră optică în SUA şi un program guvernamental de 42 de miliarde de dolari pentru a stimula accesul oamenilor la internet în bandă largă de mare viteză.

Nokia a spus că acordul cu AT&T este ”Build America, Buy America-compliant”, pentru a îndeplini cerinţele finanţării guvernului SUA.

În iunie, Nokia a anunţat achiziţia producătorului american de echipamente optice pentru reţele Infinera, printr-o afacere de 2,3 miliarde de dolari, în încercarea de a câştiga din investiţiile de miliarde de dolari care se varsă în centrele de date pentru a răspunde la dezvoltarea inteligenţei artificiale.

99
Share Button

Leave a Reply