Apple a prezentat o nouă versiune de iOS, care va include numeroase noutăţi, inclusiv pe partea de intimitate. Multe dintre acestea, însă, sunt inspirate de la principalul concurent.
La mulţi ani după Android, iOS va suporta widget-uri care pot fi plasate pe ecranul principal. Până acum, widget-urile de iOS îşi găseau locul pe un ecran separat. Acum, widget-urile şi aplicaţiile vor împărţi aceleaşi ecrane.
O altă noutate este App Library. În iOS 14, utilizatorul va putea afişa pe ecranul principal doar cele mai frecvent folosite aplicaţii. Asta pentru că va exista acest App Library, care va conţine toate aplicaţiile instalate într-o instanţă separată de ecranul principal. În mare măsură, această funcţie seamănă cu App Drawer din Android.
În noul App Library, aplicaţiile vor fi organizate automat pe categorii. În partea de sus a ecranului va exista un câmp de căutare pentru localizarea rapidă a unei aplicaţii.
iOS 14 va aduce şi un mod picture-in-picture similar celui de pe iPad. Filmele şi comunicările video rulate în aplicaţii precum Netflix sau FaceTime vor continua să ruleze într-un chenar mic, poziţionat deasupra altor elemente, după părăsirea aplicaţiei.
În noua versiune, utilizatorii vor putea, în final, să-şi aleagă aplicaţiile implicite pentru email şi navigare pe internet - un aspect peste care Apple a trecut fără să intre în detalii.
Siri nu mai ocupă întreg ecranul când este activată, ci doar o mică zonă din partea de jos. Asistentul virtual al celor de la Apple poate acum să trimită şi mesaje audio.
Apple a anunţat şi o nouă aplicaţie, care va fi preinstalată în sistemului de operare. Se numeşte Translate, suportă 11 limbi (nu şi româna) şi poate face traduceri offline.
Şi alte aplicaţii Apple, precum Safari, Maps şi Messages vor veni cu unele noutăţi, precum suportul pentru mersul cu bicicleta din Maps sau avertizările în cazul parolelor compromise din Safari.
Dincolo de noile facilităţi, ceea mulţi utilizatori îşi doresc de la iOS 14 este să nu fie la fel de plin de bug-uri ca iOS 13.
587