Apple a anunţat marţi o gamă de computere iMac slim cu procesor propriu, continuând îndepărtarea de Intel, AirTaguri pentru găsirea obiectelor pierdute şi un serviciu de podcast cu abonament, cu care intenţionează să concureze Spotify, transmite Reuters.
AirTagurile vor costa 29 de dolari fiecare sau patru pentru 99 de dolari, în timp ce preţul iMac va porni de la 1299 de dolari. Ambele produce vor fi disponibile de pe 30 aprilie.
Apple a prezentat o versiune mai subţire a computerului iMac, care foloseşte un procesor central proiectat de Apple şi care va fi disponibil în şapte culori, între care purpuriu şi verde. Cu un ecran de 24 de inchi, iMacurile au o grosime de numai 11,5 mm.
Noile iMacuri au, de asemenea, o cameră frontală de calitate superioară şi o gamă de microfoane, răspunzând la plângerile din partea consumatorilor în timpul pandemiei, conform cărora camerele computerului nu au ţinut pasul cu iPhone-urile şi iPad-urile companiei în timpul unei epoci de apeluri video omniprezente.
Compania a anunţat, de asemenea, servicii de abonament pentru podcasturi, care vor concura cu rivala Spotify.
Preţurile abonamentului vor fi stabilite de creatori şi facturate lunar, a spus Apple.
Apple va percepe creatorilor 19,99 de dolari pe an pe an pentru programul său de podcast.
Apple şi-a actualizat, de asemenea, STB-urile pentru Apple TV cu culori mai bune şi un procesor mai rapid.
Noul Apple TV 4K va permite utilizatorilor să îmbunătăţească imaginea unui televizor folosind senzori de lumină pe iPhone.
Apple a spus că soţii şi partenerii vor putea să împartă şi să combine liniile de credit cu cardul Apple, pe care CEO-ul Tim Cook l-a descris ca un pas important către facilitarea obţinerii de către oameni a punctajelor de credit.
Acţiunile Apple au crescut cu aproape 95% în ultimul an, peste creşterea de 63% a Nasdaq Composite Index, graţie vânzărilor record de 274,5 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2020, deoarece consumatorii s-au aprovizionat cu produse electronice în timpul pandemiei.
Mac-urile şi iPad-urile au generat venituri de 52,3 miliarde de dolari în anul fiscal 2020.
”IPad-urile Pro nu generează vânzări de volum, dar reduc diferenţa dintre Mac şi iPad.
Cum va face diferenţierea Apple între iPad Pro şi Mac va fi foarte interesant de urmărit ", a declarat Ben Bajarin, analist principal pentru informaţii privind piaţa de consum la Creative Strategies.
Anunţul referitor la AirTag ar putea avea ca rezultat o nouă rundă de plângeri adresate parlamentarilor conform cărora Apple face rău companiilor concurente mai mici.
Tile, o startup care vinde un tracker concurent de aproape un deceniu, a afirmat anul trecut, în Camera Reprezentanţilor a SUA, că regulile Apple App Store au îngreunat utilizarea produselor Tile. Compania va fi audiată miercuri în Senatul SUA.
Apple afirmă că supune toate aplicaţiile, inclusiv pe cele proprii, la aceleaşi reguli ale App Store.
586