Xiaomi va construi o fabrică auto în Beijing cu o capacitate anuală de 300.000 de vehicule electrice

Posted by
Share Button

Gigantul chinez al smartphone-urilor Xiaomi va construi o fabrică auto în Beijing cu o capacitate anuală de 300.000 de vehicule electrice, au anunţat sâmbătă autorităţi ale capitalei chineze, transmite Reuters.

Fabrica va fi construită în două etape, iar Xiaomi va construi, de asemenea, sediul central al diviziei sale auto, birourile de vânzări şi cercetare în Zona de Dezvoltare Economică şi Tehnologică Beijing, a arătat agenţia de dezvoltare economică Beijing E-Town, susţinută de guvern, pe contul său oficial WeChat.

Beijing E-Town a declarat că anticipează ca fabrica să ajungă la producţia de masă în 2024, un obiectiv anunţat de directorul general al Xiaomi, Lei Jun, în octombrie.

În martie, Xiaomi a anunţat că se va angaja să investească 10 miliarde de dolari într-o nouă divizie de maşini electrice, timp de 10 ani.

Compania a finalizat înregistrarea diviziei sale de vehicule electrice la sfârşitul lunii august.

Xiaomi a deschis mii de magazine pentru a stimula creşterea vânzărilor interne pentru afacerea sa cu smartphone-uri, dar în cele din urmă intenţionează să folosească aceste magazine ca un canal pentru planurile sale de a vinde vehicule electrice.

454
Share Button

Leave a Reply