Twitter îl va numi în Board pe acţionarul principal Elon Musk

Posted by
Share Button

Twitter Inc a anunţat marţi că îl va numi pe principalul acţionar - Elon Musk - în Consiliul său de Administraţie, la o zi după ce şeful Tesla a dezvăluit că are o participaţie de 9,2% la platforma de socializare, transmite Reuters.

Musk nu poate deţine mai mult de 14,9% din acţiunile comune ale Twitter, fie ca ca acţionar individual shareholder sau ca membru al grupului, atât timp cât este director al Twitter, conform documentelor remise de Twitter Inc. către Autoritatea de Reglementare a Pieţelor Bursiere din SUA.

"Sunt încântat să vă împărtăşesc numirea lui @elonmusk în Consiliul nostru de Administraţie. El este atât un adept pasionat, cât şi un critic intens al serviciului, exact ceea ce avem nevoie la @Twitter şi în Board, să devenim mai puternici pe termen lung", a anunţat într-o postare pe Twitter directorul general al platformei de socializare, Parag Agrawal.

Marţi, în predeschiderea şedinţei Bursei de la New York, acţiunile Twitter au urcat cu 6%, după ce luni au închis în creştere cu peste 27%.

Elon Musk deţine în prezent un pachet de 73.486.938 acţiuni ordinare la Twitter, care, pe baza preţului înregistrat vineri seara, aveau o valoare de 2,9 miliarde de dolari. Acţiunile sunt deţinute de Elon Musk Revocable Trust.

Elon Musk, care este la rândul său un utilizator frecvent al Twitter, are 80 de milioane de utilizatori şi a folosit Twitter pentru a face mai multe anunţuri care au influenţat pieţele financiare, inclusiv o posibilă transformare a Tesla într-o companie privată.

În ultima vreme, Elon Musk a criticat platforma de socializare şi politicile sale. Potrivit lui Elon Musk, Twitter subminează democraţia prin eşecul de a adera la principiile libertăţii de exprimare.

Musk, care este fondator şi director general la compania de rachete SpaceX, precum şi la start-up-ul Neuralink şi la firma de infrastructură The Boring Company, este, teoretic, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la peste 300 de miliarde de dolari.

457
Share Button

Leave a Reply