Google lansează mai multe funcții noi pentru Android

Posted by
Share Button

Un pachet care conține mai multe facilități, majoritatea de accesibilitate, este lansat acum de Google pentru smartphone-urile cu Android.

Capul de afiș este relansarea funcției Nearby Share, care a fost gândită de la început ca o alternativă la populara aplicație AirDrop, care este folosită de un mare număr de utilizatori pentru a transmite wireless fișiere între propriile dispozitive. În noua iterație, Nearby Share are avantajul acceptării automate a transferurilor. Când utilizatorul trimite un fișier de pe un dispozitiv personal pe altul, acesta va ajunge la destinație fără să fie necesară acceptarea pe al doilea device.

Marele dezavantaj vine din faptul că Google încearcă să fie mai mult ca Apple în acest caz și limitează funcționarea acestei facilități, care va merge doar pe dispozitivele cu Android. Nu vor putea fi trimise astfel fișiere de pe un telefon cu Android pe un PC cu  Windows, de exemplu.

Alte noutăți sunt optimizarea widget-urilor oferite de unele din aplicațiile dezvoltate de Google, printre care Google Drive și Keep, care ar trebui să arată și să fie mai funcționale pe tablete. Există și funcții utile persoanelor cu auz slab. După update, telefonul va putea identifica diverse sunete, de la alarma de incendiu, la sonerie și va emite propriile notificări pentru a fi mai ușor auzite de utilizator. De asemenea, tot utilizatorii cu auz slab vor avea la dispoziție o librărie cu descrieri audio pentru filmele vizionate prin intermediului unui televizor cu Google TV. Descrierile pot fi căutate și controlate cu Google Assistant.

Noile funcționalități pentru smartphone-urile cu Android vor fi disponibile pe parcursul următoarelor săptămâni.

299
Share Button

Leave a Reply