Trenda prezintă tehnologia Mesh Wi-Fi

Posted by
Share Button

Cu ocazia lansătii noului router de tip mesh MW5, Trenda România a prezentat câteva informații legate de tehnologia Mesh WiFi. Mesh AC1200 de tip "whole-home" destinat locuințelor mari, ce beneficiază de conexiuni la Internet cu bandă începând de la 100 Mbps.

Ce este un sistem de tip Mesh?

Tehnologia Mesh, introdusă cu mult timp în urmă, a fost inițial dezvoltată pentru aplicații militare, dar acum se utilizează în mod obișnuit în dispozitive destinate locuințelor cu mai multe etaje sau întinse pe suprafețe relativ mari, zonelor de birouri, magazinelor, mall-urilor și spitalelor. Mesh Wi-Fi sau sistemul Mesh fără fir este, de fapt, o rețea de comunicații formată din noduri radio organizate într-o topologie de tip “plasă. Diversele dispozitive utilizate (telefoane inteligente, tablete, laptopuri etc) se interconectează cu aceste noduri radio pentru a trimite și a recepționa date. Tenda aduce această tehnologie în casa dvs., acoperind toate zonele moarte, toate etajele, subsolurile, garajele și chiar curțile cu semnal Wi-Fi de calitate, fără întreruperi. Când vă conectați la Mesh Tenda Nova MW5, dispozitivele dvs. se vor conecta în mod automat la cele mai puternice semnale. Pe măsură ce vă schimbați poziția, dispozitivele dvs. ar putea să treacă de la un nod la altul, extrem de rapid, insesizabil pentru utilizator, pentru a beneficia de semnal mai puternic.

Configurarea unui sistem Mesh Wi-Fi

În primul rând, trebuie să conectați una dintre unități pentru a porni dispozitivul, utilizând cablul Ethernet inclus în pachet, similar cu modul în care configurați orice alt router Wi-Fi. Nodurile au un indicator LED care luminează în diverse culori, culoarea indicând starea conexiunii la rețea: unitatea este funcțională, încearcă să se conecteze sau are o problemă. Restul procesului de configurare are loc utilizând aplicația Tenda Wi-Fi, care este disponibilă pe iOS și Android. Când aplicația vă cere informații, puteți utiliza SSID-ul implicit și parola care sunt menționate pe eticheta de sub unitate. Odată ce noul nod MW5 stabilește o conexiune, puteți efectua apoi modificările necesare, cum ar fi numele rețelei și parola. După ce prima unitate este conectată cu succes, aplicația vă va ajuta să adăugați a doua și a treia unitate și, de asemenea, să creați acces special pentru invitați.

Extinderea rețelei Mesh Wi-Fi

Sistemele mesh Tenda Nova MW5 vă permit, de asemenea, să vă extindeți rețeaua în funcție de nevoile pe care le aveți. Puteți adăuga cu ușurință mai multe puncte de acces și puteți extinde și mai mult acoperirea Wi-Fi. Nova MW5 este o soluție Wi-Fi excelentă dacă locuiți într-o casă cu suprafață între 150 și 300 metri pătrați, cu pereți despărțitori care blochează semnalele radio. Datorită tehnologiei MRC (Maximal Ratio Combining), care îmbunătățește transmisia Wi-Fi, crește capacitatea de penetrare a pereților și semnalul radio este distribuit uniform, pe o arie mai mare.

Nova MW5

Tenda nova MW5 este un sistem WiFi Mesh AC1200 de tip whole-home” destinat locuințelor mari, ce beneficiază de conexiuni la Internet cu bandă începând de la 100 Mbps. Un sistem MW5 cu 3 noduri asigură acoperirea unei suprafețe de până la 300 mp. Nodul principal dispune de porturi Gigabit, permițând exploatarea la maxim a benzii de semnal de la furnizor și redarea fără întreruperi a fișierelor video 4K. Nodurile secundare, cu montare direct în priza de curent electric, se conectează ușor datorită pre-configurărilor, instalarea sistemului făcându-se extrem de simplu.

MW5 este construit pe baza tehnologiei Beamforming, fiind în măsură să concentreze puterea semnalului pe anumite direcții, exact către dispozitivele conectate la rețea, în loc doar de a emite în mod uniform în jur.

Caracteristici pe scurt:
  • Tehnologie Mesh

  • Standard WiFi IEEE 802.3, IEEE 802.3u

  • Porturi nod principal: 1 x Gigabit WAN/LAN , 1 x Gigabit LAN

  • Porturi nod secundar: 1 x 10/100 LAN

  • Rată de transfer wireless: 300 + 867 Mbps

  • Număr maxim de dispozitive conectate: 60 (pentru sistem cu 3 noduri)

  • Securitate WPA2-PSK

  • Frecvența 2.4 & 5 GHz

  • Tehnologie Beamforming+

  • Suportă Amazon Alexa

493
Share Button

Leave a Reply