Parlamentul European pregătește „taxa pe link”

Posted by
Share Button
În luna septembrie a anului trecut, Parlamentul European a votat în favoarea directivei privind drepturile de autor. Regulamentul este o actualizare a unei directive din 2001 privind copyright-ul și vizează modernizarea acestor reguli pentru epoca digitală.

În acest fel, UE dorește să oblige platformele precum Google sau Facebook să plătească pentru secvențele de conținut pe care le preiau de la furnizorii media (așa-numita taxă pe link) și platformele de distribuție (Youtube, Facebook) să scaneze conținutul încărcat de utilizatori pentru a se asigura că sunt respectate drepturile de autor. Acum, pe măsură ce negocierile privind formularea finală a directivei se încheie, Google a publicat o serie de imagini care demonstrează cum vor arăta paginile motorului de căutare dacă acest regulament intră în vigoare: o pagină cu rezultate de căutare goale.
În capturile de ecran (publicate de SearchEngineLand.com), Google a demonstrează cum pot arăta căutările utilizatorilor. Dacă un utilizator din UE caută "cele mai recente știri", ei ar vedea pur și simplu link-uri către site-urile mass-media. În aceste imagini nu există rezumate, titluri sau imagini.(Start up Cafe)
531
Share Button

Leave a Reply