Google va indexa toate site-urile pornind de la versiunea mobilă a acestora

Posted by
Share Button

Aşa-numita indexare “mobile-first” va fi de anul acesta modalitatea implicită prin care Google va indexa site-urile web, ceea ce ar putea duce la modificări importanta de rankare.

După aproape patru ani de teste, Google va începe din luna septembrie să indexeze toate site-urile web pornind de la versiunea mobilă a acestora şi nu de la varianta pentru PC, cum făcea până acum.

Schimbarea vine să reflecte modificarea obişnuinţei de navigare a utilizatorilor, care folosesc acum mai mult dispozitivele mobile decât PC-urile pentru a vizita site-urile web.

Google a început să schimbe prioritatea indexării către versiunile mobile încă de anul trecut, pentru a realiza o trecere treptată la un index bazat pe variantele mobile ale site-urilor. 70% dintre site-uri, sunt deja indexate plecându-se de la varianta pentru dispozitive mobile.

Anunţul de astăzi reprezintă încheierea unui proces, care va avea loc în luna septembrie a acestuia. Din acel moment, toate site-urile vor fi indexate pe principiul mobile-first şi vor ranka în paginile de rezultate ca atare.

Majoritatea site-urilor sunt deja pregătite pentru această schimbare, având versiuni mobile speciale sau, de preferat, versiuni “responsive”, care-şi schimbă layout-ul automat, în funcţie de dispozitivul de pe care sunt accesate.

Site-urile care nu s-au îngrijit până acum să se optimizeze pentru dispozitivele mobile, vor vedea o scădere a traficului din Google, urmând să piardă locuri în paginile de rezultate în favoarea site-urilor optimizate.

407
Share Button

Leave a Reply