Intel va cumpăra Moovit

Posted by
Share Button

Gigantul american Intel este pe punctul de a cumpăra Moovit, serviciul de ghidare pentru transportul în comun, într-o mutare menită să dezvolte capacităţile diviziei de tehnologie pentru maşini autonome.

Conform mai multor surse din cadrul companiei, Intel se află în ultimele faze ale negocierii cu Moovit, pentru a cărei achiziţie este dispusă să plătească în jurul a 1 miliard de dolari.

Moovit este un serviciu de ghidare pentru cei care folosesc transportul în comun, folosind în acest fel big data şi inteligenţa artificială.

Aproximativ 800 milioane de oameni folosesc Moovit la nivel global.

Intel investise deja în Moovit, prin Intel Capital, în cadrul unei serii de finanţare de 50 milioane de dolari din 2018.

Oficialii celor două companii au refuzat să comenteze informaţia, evitând să o confirme sau să o nege.

Tehnologia Moovit va fi folosită de Intel pentru a-şi dezvolta propria divizie de tehnologii autonome. Moovit deţine date de trafic în timp real şi face ghidări inteligente pentru transport - două aspecte importante pentru maşinile autonome.

În urmă cu doi ani, la ultima evaluare, Moovit era cotată la 500 milioane de dolari, însă a crescut semnificativ în ultimii doi ani.

432
Share Button

Leave a Reply