Primul iPad cu 5G ar putea fi lansat anul viitor

Posted by
Share Button

Dacă anul acesta sunt şanse mari ca noile iPhone-uri, care urmează să fie lansate în toamnă, să fie dotate cu 5G, în cazul tabletelor Apple suportul pentru noul standard ar putea să întârzie un an.

Surse anonime din cadrul Apple spun că anul viitor compania americană va lansa un iPad Pro cu 5G. Acesta ar urma să folosească chipset-ul Snapdragon X55 5G, dezvoltat de Qualcomm.

Snapdragon X55 5G va conferi celei mai performante şi mai scumpe tablete Apple capacitatea de a folosi atât benzile 5G de sub 6GHz, cât şi mai rapidul mmWave.

Acelaşi iPad Pro ar urma să folosească un ecran Mini-LED. Apple va opta pentru acest ecran deoarece are anumite beneficii similare OLED-urilor, precum iluminarea locală şi o paletă largă de culori, însă este mai ieftin de produs.

Alături de 5G şi un nou tip de ecran, printre noutăţile cu care va veni iPad Pro anul viitor se număr şi chipset-ul. Acesta se va numi A14X şi, deşi nu se cunosc detaliile tehnice, va aduce, cu siguranţă, un plus de performanţă faţă de generaţia actuală.

Apple şi-a făcut un obicei de a prezent noile iPad Pro în luna martie, astfel că se poate presupune că acest model va fi lansat în martie 2021.

416
Share Button

Leave a Reply