Olympus renunţă după 84 de ani la divizia care produce aparate foto

Posted by
Share Button

Grupul nipon Olympus, odată unul dintre cele mai mari branduri de aparate de fotografiat, renunţă la această afacere după 84 de ani şi o vinde firmei de private-equity Japan Industrial Partners (JIP), transmit CNN şi BBC.

Nu au fost date publicităţii detaliile financiare ale tranzacţiei, care ar urma să se finalizeze până la finele acestui an.

În 2014, Japan Industrial Partners a achiziţionat de la Sony brandul VAIO, cunoscut pentru gama de PC-uri, tablete şi smartphone-uri.

În pofida tuturor eforturilor companiei, "piaţa aparatelor fotografice digitale, extrem de dificilă", nu mai este profitabilă. Apariţia telefoanelor mobile inteligente, care a dus la prăbuşirea pieţei aparatelor de fotografiat, este unul din factorii majori ai vânzării diviziei, se arată în comunicatul firmei din Japonia, care în ultimii trei ani a raportat pierderi.

În 1936, Olympus, care fabrica microscoape, a produs primul aparat foto, costul acestuia depăşind nivelul salariului lunar din Japonia. Compania a continuat să-şi dezvolte afacerea în deceniile următoare, devenind unul din liderii pieţei. În paralel, Olympus a continuat să fabrice microscoape şi echipamente medicale. 

Share Button

Leave a Reply