Kingston extinde gama de unităţi USB flash cu criptare, prin introducerea modelelor de 128GB

Posted by
Share Button

Kingston Digital Europe a introdus noi unități de stocare flash pe interfață USB cu soluție de criptare, care au capacitatea de 128GB. Aceste trei modele noi fac parte dintr-o gamă completă de soluții de criptare, concepute pentru a îndeplini cerințele tuturor categoriilor  de utilizatori.

În contextul unor reglementări precum GDPR sau CCPA, utilizatorii și organizațiile conștientizează tot mai mult necesitatea unor soluții de protecție a datelor. De aceea, opțiunile de securizare au devenit extrem de importante pentru cei care lucrează de acasă. Astfel, utilizarea unei unități de stocare USB flash cu criptare în activitățile zilnice, reprezintă o metodă simplă de securizare a datelor. Indiferent că este vorba despre date personale, informații despre companie sau despre clienți, alegerea unității de stocare potrivite este deosebit de importantă.

DataTraveler® Locker+ G3® (DTLPG3) oferă două niveluri de securizare a datelor personale, prin implementarea unei soluții de criptare hardware și o protecției pe bază de parolă. Opţional, DTLPG3 oferă back-up în Cloud, permițându-le în acest fel utilizatorilor să salveze în mod automat toate datele de pe dispozitivul USB în Google Drive™, OneDrive (Microsoft®), Amazon Cloud Drive, Dropbox sau Box. Această funcție permite practic accesul la date, chiar și atunci când unitatea de stocare nu este disponibilă.

DataTraveler Locker+ G3 este ușor de configurat și folosit, nefiind necesară instalarea unei aplicații; soluția de securitate și întregul suport software sunt integrate. Modelul este compatibil atât cu sisteme Windows, cât și cu Mac, astfel încât utilizatorii să poată accesa fișierele de pe mai multe dispozitive, fără a instala câte un program pe fiecare din acestea.

 Kingston DataTraveler Vault Privacy 3.0 (DTVP 3.0) oferă securitate accesibilă, de nivel Business, mulțumită soluției de criptare hardware AES pe 256bit în modul XTS. Totodată, oferă și un mod care permite doar citirea datelor (read-only), ceea ce reduce potențialele riscuri de expunere la conținut periculos (malware). Mai mult decât atât, DTVP 3.0 oferă și opțiuni de personalizare, astfel încât să respecte regulile interne ale corporației. Printre posibilitățile oferite se numără adăugarea propriului logo, numerotarea în serie, limitarea numărului de încercări de introducere a parolei, lungimea minimă a parolei și identificatoare personalizate pentru integrarea cu soluții software de management (white-listing).

“Securitatea datelor portabile devine tot mai importantă, pe măsură ce tot mai mulți oameni lucrează de acasă. Prin urmare, Kingston continuă să extindă gama de soluții USB cu criptare, pentru a oferi utilizatorilor produse care să răspundă când mai bine nevoilor”, a spus Oscar Escayola, Flash Business Manager la Kingston EMEA“Prin intermediul unei game complete de unități de stocare cu criptare, oferim securizare la nivel înalt, performanțe USB 3.0 de top și auto-blocare după 10 tentative de accesare neautorizată, astfel încât utilizatorii au în permanență garanția că datele lor se află în deplină siguranță.”

Disponibil începând cu data de 27 iulie, DataTraveler 4000G2 (DT4000G2DM) oferă criptare AES-XTS pe 256bit cu certificare FIPS 140-2 Level 3. Adăugarea logoului, numerotarea în serie, limitarea numărului de încercări de introducere a parolei, lungimea minimă a parolei și identificatoarele personalizate pentru integrarea cu soluții software de management (white-listing) sunt și ele disponibile. Opțional, prin intermediul SafeConsole1, administratorii IT pot gestiona centralizat aceste unități de stocare, pentru a se asigura că respectă întotdeauna cerințele companiei și pentru a furniza un nivel mai ridicat de suport. Procedeul de activare este unui simplu și le permite profesioniștilor IT să configureze de la distanță parolele și politicile de securitate, să efectueze un audit de conformitate și multe altele. Aceste instrumente deosebit de puternice simplifică semnificativ integrarea unității de stocare, dar și operarea și administrarea sa, chiar și de la distanță.

529
Share Button

Leave a Reply