Internetul reprezintă o componentă importantă şi foarte importantă pentru dezvoltarea copiilor, consideră majoritatea părinţilor

Posted by
Share Button

Trei sferturi dintre părinţi (75%) sunt de părere că internetul reprezintă o componentă importantă şi foarte importantă pentru dezvoltarea copiilor, relevă datele unui sondaj realizat de ISRA Center, pentru Telekom Romania.

Conform cercetării, 47% dintre părinţi consideră că internetul este utilizat în scopuri educaţionale de către copii, în timp ce doar 27% dintre copii afirmă că utilizează internetul pentru şcoală online şi teme.

Pe de altă parte, 29% dintre copii utilizează internetul pentru a se relaxa sau pentru distracţie, comparativ cu 6% ponderea părinţilor care cred acest lucru.

În acest context, Telekom Romania a creat "Parcul online", un experiment social unic, prin care părinţii sunt puşi faţă în faţă cu ameninţarea pericolelor online.

Astfel, fiecare "atracţie" din parc reprezintă o adevărată ameninţare online: Standul Baloane de chat - prezintă părinţilor acronime pe care copiii le folosesc în chat-urile online; Oglinda magică - demonstrează efectele dureroase ale cyberbullying-ului, prin utilizarea de comentarii preluate din conversaţiile online reale dintre copii; Cabina Foto - arată pericolele prădătorilor online care se ascund în sălile de chat, pe reţelele de socializare şi în jocuri; Jucăriile XXX - transmite mesajul despre expunerea la conţinut neadecvat care afectează copiii.

"Niciun copil nu a fost afectat emoţional sau fizic în timpul experimentului social. Aceştia s-au distrat, în timp ce impactul emoţional asupra părinţilor a fost copleşitor. A fost ca un duş rece, un apel de trezire pentru ca părinţii să devină mai atenţi la consumul digital al copiilor lor şi la ameninţările asociate. Pentru a face online-ul o lume mai sigură pentru copii şi pentru a ajuta părinţii să îşi protejeze copiii şi să fie mai conştienţi de ceea ce fac online, Telekom Romania a reintrodus aplicaţia Kaspersky Safe Kids Premium în ofertele sale.

405
Share Button

Leave a Reply