Google a prezentat smartphone-urile Pixel 5 şi Pixel 4a 5G

Posted by
Share Button

Două noi smartphone-uri din seria Pixel, Pixel 5 şi Pixel 4a 5G, s-au aflat în centrul atenţiei în cadrul evenimentului “Launch Night In” organizat de Google în cursul nopţii şi transmis online în toată lumea.

Modelul de top este Pixel 5, însă nu este un flagship în adevăratul sens al cuvântului. Nu are cel mai puternic chipset al momentului, cum se întâmplă în cazul flagship-urilor, ci Snapdragon 765G, care vine cu modemul 5G X52 integrat.

Este o decizie mai puţin obişnuită, care a fost luată cel mai probabil pentru a se scădea preţul - Pixel 5 va costa 630 de euro. Celor de la Google le-ar fi fost uşor să aleagă cel mai puternic chipset, însă experienţa i-a învăţat că un preţ neadecvat afectează grav vânzările.

Pixel 5 are un ecran OLED de 6 inch, cu o rezoluţie de 2340 x 1080 pixeli şi o rată de refresh de 90Hz. Este un smartphone rezistent la apă şi praf conform certificării IP68.

Sistemul foto este compus din două camere, una de 12,2MP şi una de 16MP. Google promite îmbunătăţiri în ceea ce priveşte calitatea fotografiilor, însă acestea vin mai degrabă din optimizări software, făcute cu ajutorul AI-ului.

La interior se găsesc 8GB RAM, 128GB spaţiu de stocare şi o baterie de 4.000 mAh.

Pixel 4a 5G are multe puncte comune cu Pixel 5, precum designul, sistemul foto şi spaţiul de stocare.

În schimb, ecranul are 6,2 inch, cu aceeaşi rezoluţie, dar o rată de refresh de doar 60Hz. Memoria  RAM se limitează la 6GB, bateria este de 3.885 mAh, iar certificarea IP68 lipseşte.

Aceste compromisuri contribuie la scăderea preţului, Pixel 4a 5G urmând să coste 500 de euro. Ambele modele vor fi disponibile de la jumătatea lunii octombrie.

Share Button

Leave a Reply