Samsung anunţă un profit operaţional record după ce sancţiunile americane au afectat Huawei

Posted by
Share Button

Grupul Samsung Electronics a raportat joi o creştere de 58% a profitului operaţional în trimestrul al treilea, când a atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, analiştii atribuind aceste rezultate peste aşteptări creşterii vânzărilor de smartphone-uri şi comenzilor pentru procesoare făcute de Huawei, transmite Reuters.

Gigantul sud-coreean a estimat că în perioada iulie-septembrie 2020 profitul său operaţional a urcat până la 12.300 miliarde de woni (aproximativ 9,1 miliarde de euro), adică cel mai ridicat nivel înregistrat după trimestrul al treilea din 2018 şi peste estimările analiştilor.

De asemenea, Samsung se aşteaptă la o creştere de 6% a cifrei de afaceri trimestriale până la 66.000 miliarde de woni, potrivit datelor preliminare comunicate înaintea publicării rezultatelor detaliate care ar urma să aibă loc la finele acestei luni.

Potrivit analiştilor, Samsung a livrat aproximativ 80 de milioane de smartphone-uri în trimestrul al treilea, faţă de 54,2 milioane de unităţi în trimestrul precedent, în condiţiile în care cererea şi-a revenit după criza sanitară care a provocat o contracţie pe primele şase luni ale anului. În plus, Samsung a beneficiat şi de o creştere a cererii pentru microprocesoarele sale graţie comenzilor pentru console de jocuri video şi a celor venite de la producătorul chinez de echipamente de telecomunicaţii Huawei, care a început să îşi facă stocuri de semiconductori înainte de intrarea în vigoare a sancţiunilor americane care îl vizează. 

414
Share Button

Leave a Reply