Acţiunile Samsung cresc semnificativ după publicarea estimărilor de profit

Posted by
Share Button

Acţiunile Samsung Electronics Co Ltd au crescut semnificativ vineri, după ce grupul sud-coreean a anunţat că se aşteaptă la o creştere cu 26% a profitului operaţional trimestrial, în pofida pandemiei de coronavirus (COVID-19), ca urmare a cererii solide pentru chip-uri de memorie, transmit DPA şi Reuters.

Compania continuă să beneficieze de creşterea traficului de internet în perioada pandemiei, care a sporit cererea pentru chipuri de memorie pentru servere şi calculatoare personale, deoarece mai mulţi oameni lucrează de acasă.

Samsung se aşteaptă la un profit operaţional de 9.000 miliarde woni (8,24 miliarde de dolari) în trimestrul patru din 2020 şi la o creştere a vânzărilor de 1,9%, la 61.000 miliarde woni, în linie cu previziunile analiştilor intervievaţi de Refinitiv.

Acţiunile Samsung Electronics au urcat vineri cu 8,6% la Bursa de la Seul, pe fondul redresării mai rapide a preţurilor pentru chip-uri de memorie. Din septembrie, titlurile Samsung au înregistrat un avans de aproximativ 67%, datorită deficitului global de chipuri, care a forţat firmele să se lupte pentru a-şi asigura prin contract materie primă de la producătorii de cipuri.

Potrivit analiştilor, livrările de de smartphone-uri Samsung au scăzut cu 17,5% în trimestrul patru din 2020, pe fondul concurenţei noului iPhone 12 de la Apple.

De asemenea, aprecierea monedei sud-coreene faţă de dolar afectează câştigurile Samsung, apreciază analiştii.

Grupul sud-coreean urmează să dea publicităţii rezultatele detaliate pentru trimestrul patru la finele acestei luni.

Samsung este cel mai mare mare producător din lume de chipuri de memorie şi de telefoane mobile inteligente.

422
Share Button

Leave a Reply