Prima maşină Apple va folosi o platformă dezvoltată de Hyundai

Posted by
Share Button

Platforma electrică E-GMP, a celor de la Hyundai, ar putea sta la baza primei maşini produse şi vândute de Apple, care va colabora în acest sens şi cu alţi mari producători auto.

Renumitul analist chinez, Ming-Chi Kuo, sursă a unui mare număr de previziuni legate de Apple care s-au verificat de-a lungul timpului, face cunoscute o serie de noi informaţii legate de primul autoturism dezvoltat de gigantul american.

Prima maşină Apple se va baza pe E-GMP, o platformă pentru vehiculele electrice care folosesc baterii, dezvoltată de Hyundai şi lansată în ultima lună a anului trecut.

E-GMP este compusă din două motoare, o suspensie spate cu cinci legături, o osie integrată, celulele bateriei, un sistem de încărcare şi alte componente ale şasiului.

Conform celor de la Hyundai, noua platformă pentru maşini electrice are o autonomie de 500 kilometri şi se încarcă până la 80% din capacitate în doar 18 minute. Viteza maximă este de 260 km/h, iar accelerarea până la 100 km/h se face în 3,5 secunde.

Kuo crede că Apple va scurta semnificativ timpul de dezvoltare a primei sale maşini, prin colaborarea cu Hyundai. Zvonurile anterioare susţineau că procesul de dezvoltare al acesteia este greoi şi că, din cauza numeroaselor dificultăţi de producţie, vor trece mai mulţi ani până la intrarea pe piaţă.

Compania americană va colabora cu diverşi producători auto pentru anumite tehnologii, precum cele care ţin de baterii şi semiconductori, urmând să se concentreze pe capacităţile autonome ale maşinii.

General Motors şi PSA, al doilea cel mai mare producător auto din Europa, sunt alte companii importante cu care Apple va colabora pentru dezvoltarea primei sale maşini.

Apple îşi va promova autoturismul drept "very high-end" şi-l va vinde la un preţ mult mai mare decât modelele concurente de pe piaţa maşinilor electrice autonome, susţine analistul chinez.

406
Share Button

Leave a Reply