Google Maps lansează opţiuni de plată pentru parcare şi transport în comun

Posted by
Share Button

Cursa Google Maps de a deveni un serviciu omniprezent şi multifuncţional într-un număr cât mai mare de domenii, de la transport, la livrarea de mâncare, continuă cu intrarea pe zona de plăţi a serviciilor de transport şi parcare.

Google anunţă integrarea în Google Maps a două servicii pentru locurile de parcare: Passport şi ParkMobile. Ambele servicii oferă funcţii pentru găsirea şi plata cu telefonul a locurilor de parcare, iar aceste funcţii ajung acum să fie disponibile în Google Maps.

Pentru plata locului de parcare, utilizatorul trebuie să introducă în aplicaţie timpul în care l-a ocupat şi preţul pe oră sau numărului aparatului de contorizare.

Funcţia de plată pentru transportul în comun este integrată în funcţia de ghidare din Google Maps. Atunci când utilizatorul caută o rută care presupune folosirea transportului în comun, aplicaţia va afişa un buton prin care poate fi achiziţionat un bilet.

În ambele cazuri, plăţile sunt procesate prin Google Pay, astfel că este necesar ca utilizatorul să folosească acest serviciu şi să aibă adăugat un card valid.

Atât plata pentru transportul în comun, cât şi cea a locurilor de parcare, sunt disponibile în acest doar în anumite regiuni din Statele Unite - acolo unde funcţionează serviciile partenere. De asemenea, acestea merg doar pe Android, urmând ca, ulterior, să fie lansate şi pe iPhone.

436
Share Button

Leave a Reply