Peste 33.000 de vouchere, generate în prima oră de la lansarea programului Rabla pentru electrocasnice

Posted by
Share Button

Autorităţile de mediu anunţă, vineri, că peste 33.000 de vouchere pentru Programul ♻️Rabla pentru Electrocasnice au fost generate în prima oră de la lansare. Jumătate din bugetul etapei I a fost consumat.

”Peste 33.000 de vouchere au fost emise în prima oră a Programului ♻️Rabla pentru Electrocasnice. Jumătate din bugetul Etapei 1 a fost consumat. Fonduri rămase - 15 milioane lei”, a transmis, vineri, Ministerul Mediului.

Generarea voucherelor pentru prima etapă a început la ora 10.00, dupoă ce anterior s-a realizat înscrierea în platformă şi realizarea unui cont de beneficiar.

Prima etapă dvizează achiziţionarea de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere/ congelatoare/ lăzi frigorifice.

Voucherele acordate:

  • 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasa energetică C;
  • 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasa energetică D;
  • 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E;

Persoanele fizice au posibilitatea ca timp de 14 zile, până pe 3 iunie, să intre în contul de utilizator şi să genereze vouchere pentru aceste echipamente.

Voucherele pot fi utilizate la comercianţi doar după ce sunt activate de AFM.

Ulterior, vor mai exista două etape ale programului. Până joi seară, au fost create în aplicaţie 170.000 de conturi de bveneficfiari de către persoanele interesate. 

524
Share Button

Leave a Reply