CERT-RO atrage atenţia asupra unor ”oferte” de falsificare a adeverinţei de vaccinare

Posted by
Share Button

Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează cu privire la existenţa unei campanii prin care iniţiatorii vin cu o „ofertă” pentru falsificarea adeverinţei de vaccinare, relatează siteul Știri din Capitală.

„Pe Telegram circulă, în anumite grupuri, o ‘ofertă’ pentru falsificarea adeverinţei de vaccinare, care ar certifica faptul că deţinătorul a trecut prin acest proces. Vorbim despre falsificarea unui document, acţiune ce atrage automat consecinţe penale. Cei care falsifică aceste adeverinţe riscă de la 6 luni la 3 ani de închisoare, iar beneficiarii se pot alege cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă penală, pentru uz de fals”, menţionează CERT-RO, într-o postare publicată, marţi, pe propria pagină de Facebook.

Potrivit sursei citate, cei care raportează atacuri sau încercări de atac prin mesaj către conturile de social media ale CERT-RO pot transmite datele despre incident şi la adresa de e-mail alerts@cert.ro pentru a accelera investigaţia.

În acelaşi timp, pentru consultanţă acordată de către un specialist se poate apela numărul de urgenţă 1911.

633
Share Button

Leave a Reply