Toate dispozitivele Apple vor folosi autentificarea facială în următorii ani

Posted by
Share Button

Apple va implementa sistemul de autentificare facială Face ID pe toate telefoanele, tabletele şi PC-urile sale, urmând ca acesta să înlocuiască sau să suplimenteze scanarea amprentei.

Sunt mai bine de trei ani de când Apple a lansat iPhone X, primul dispozitiv al companiei americane ce a beneficiar de scanarea 3D a feţei, într-un sistem numit Face ID.

Apple nu s-a grăbit să-şi doteze toate produsele cu Face ID. Fiind o facilitate considerată premium, aceasta a fost păstrată pentru cele mai scumpe modele de iPhone şi, mai recent, pentru cele mai scumpe iPad-uri.

Acest lucru se va schimba, iar Apple va implementa sistemul Face ID pe toate smartphone-urile, tabletele şi PC-urile pe care le va vinde. Conform Bloomberg, acest lucru se va întâmpla pe parcursul următorilor doi ani.

Asta în ciuda faptului că iPhone-urile ce vor fi lansate anul acesta vor folosi, din nou, Touch ID pentru suplimentarea securităţii şi pentru a face mai convenabilă deblocarea telefonului când utilizatorul poartă mască, deoarece Face ID nu funcţionează în acest caz.

Conform surselor Bloomberg, Apple lucrează şi la integrarea sistemului Face ID în ecran. Asta va elimina nevoia bretonului care poate fi văzut în prezent la modelele actuale, deasupra ecranului.

Până atunci, anul acesta, Apple va îngusta bretonul care găzduieşte sistemul Face ID. iPhone-urile care vor fi lansate în toamnă vor avea un breton ceva mai subţire decât modelele de până acum.

718
Share Button

Leave a Reply