Strategy Analytics: Pentru prima dată, în T2 2021 Xiaomi ocupă prima poziție în topul livrărilor de smartphone-uri din Europa

Posted by
Share Button

Conform celui mai recent studiu de piață realizat de Strategy Analytics, Xiaomi a depășit toți producătorii de telefoane mobile, cu o cotă de piață de 25%, în contextul în care livrările de smartphone-uri din Europa au înregistrat o creștere anuală puternică, de 14%, până la 50 de milioane de unități.

Revenirea pieței smartphone-urilor a fost determinată de redresarea economică continuă, de o cerere sănătoasă din partea consumatorilor cu dispozitive îmbătrânite și de dispozitive 5G la prețuri atrăgătoare.

Boris Metodiev, director asociat la Strategy Analytics, a declarat: "Piețele europene de smartphone-uri au avut un trimestru de creștere puternică determinat de redresarea situației economice, ce a urmat prăbușirii din 2020. Cea mai importantă noutate a acestui trimestru este Xiaomi, care apare pentru prima dată ca producătorul numărul unu în ceea ce privește livrările de telefoane mobile inteligente. Xiaomi a livrat aproape 13 milioane de unități pe continent și a luat astfel locul liderului clasamentului, Samsung. Xiaomi a cunoscut un mare succes în Rusia, Ucraina, Spania și Italia, printre altele, și a găsit clienți dornici să achiziționeze telefoane din seriiile sale Mi și Redmi, telefoane ce posedă multe caracteristici valoroase."

609
Share Button

Leave a Reply