Majoritatea organizațiilor nu sunt sigure că își pot reveni în urma unui atac de tip ransomware

Posted by
Share Button

Studiul Global Data Protection Index (GDPI) 2021, realizat de Dell Technologies, relevă faptul că organizațiile se confruntă cu o serie de provocări în materie de protecția datelor, generate de amenințarea constantă a atacurilor de tip ransomware și de consumul de tehnologii emergente, cum sunt aplicațiile livrate via cloud, containerele Kubernetes și inteligența artificială.

Conform unui studiu IDC recent, peste o treime din organizațiile din întreaga lume au fost afectate de un atac de tip ransomware sau de o breșă care a blocat accesul la sisteme sau date, în ultimele 12 luni[i]. Pentru a rezolva aceste probleme din ce în ce mai dese și aparent inevitabile, Dell Technologies lansează noi aplicații software și servicii care accelerează disponibilitatea de backup al datelor pe mașinile virtuale (VM), simplifică managementul seturilor mari de date și menține continuitatea operațională, în timp ce reduce dependența de operațiunile cotidiene de recuperare cibernetică.

„Anumite atacuri de tip ransomware pot fi devastatoare pentru oameni și companii, dar a accepta înfrângerea ca pe un rezultat de la sine înțeles nu e soluția", a declarat Jeff Boudreau, președinte și director general Infrastructure Solutions Group, Dell Technologies. „Înțelegem că miza e uriașă și că sarcina de a proteja datele nu a fost nicicând mai complexă. Fiind furnizori de prim rang în domeniul produselor hardware și software pentru protecția datelor, portofoliul nostru vine cu soluții pentru această provocare din ce în ce mai serioasă, ajutându-ne clienții să adopte o strategie holistică de securitate cibernetică și de protecție a datelor, pentru a identifica, proteja, detecta, răspunde la atacuri de tip ransomware și de alte tipuri, precum și pentru a-și reveni în urma lor."

Noile descoperiri GDPI relevă o complexitate sporită a protecției datelor

Conform studiului GDPI realizat în 2021 de Dell Technologies, pe un eșantion de 1.000 de decidenți din domeniul IT, organizațiile se confruntă cu creșterea continuă a volumului de date și complexitatea sporită a proceselor necesare pentru protecția datelor. Studiul a descoperit că organizațiile administrează un volum de date de 10 ori mai mare decât acum cinci ani – de la 1,45 petabytes în 2016, până la 14,6 petabytes în 2021. De asemenea, 82% dintre respondenți sunt preocupați de faptul că soluțiile existente pentru protecția datelor în organizația nu vor face față provocărilor operaționale viitoare. Aceste preocupări sunt întemeiate, dat fiind faptul că peste 30% din organizații au raportat pierderi de date în ultimul an, iar aproape jumătate (45%) au înregistrat perioade de indisponibilitate neplanificată a sistemului. 

Studiul GDPI relevă că:

  • 62% se tem că măsurile curente de protecție a datelor nu sunt suficiente pentru a face față amenințărilor de tip malware și ransomware, în timp ce 74% sunt de acord cu faptul că, pe măsură ce crește numărul de angajați care lucrează de acasă, crește și expunerea la riscul de pierdere a datelor.
  • Peste două treimi (67%) nu au încredere că datele critice pentru operațiunile lor pot fi recuperate, în cazul unui atac cibernetic distructiv sau al pierderii de date.
  • 63% dintre respondenți cred că tehnologiile emergente – cum sunt aplicațiile livrate via cloud, containerele Kubernetes, inteligența artificială și machine learning implică riscuri pentru protecția datelor, iar lipsa soluțiilor de protecție a datelor pentru tehnologii mai noi a fost una dintre principalele trei provocări în materie de protecția datelor, pentru organizații.
  • În medie, costul pierderilor de date în ultimele 12 luni este aproape de patru ori mai mare pentru organizații care apelează la furnizori multipli de servicii de protecție a datelor comparativ cu utilizarea unui singur furnizor.

Asigurarea unei protecții ample a datelor și a rezilienței cibernetice de încredere

În peisajul IT în continuă schimbare, Dell Technologies propune soluții care ajută organizațiile să își protejeze sarcinile de lucru tradiționale și pe cele moderne, într-o abordare unică. Lider în domeniul protecției datelor multi-cloud, Dell protejează aproximativ șapte exabytes de date, pentru toți furnizorii principali de servicii cloud[ii]. Prin inovare constantă, inginerie agile și integrare solidă cu VMware și alți lideri din industrie, Dell continuă să fie furnizor de top la nivel global, pe segmentul aplicațiilor și software-ului pentru protecția datelor[iii]

Dell oferă unul dintre cele mai ample portofolii din industrie, pentru reziliență cibernetică în centre de date periferice, centrale și în medii multi-cloud, livrate cu soluții cum sunt Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery și Dell EMC PowerScale prevăzut cu Superna Eyeglass Ransomware Defender

Oferta de noi aplicații și servicii administrate include:

  • Dell EMC PowerProtect Data Manager adaugă funcționalitatea Transparent Snapshots pentru a le oferi organizațiilor un mod nou și unic de a-și proteja mașinile virtuale VMware, la scară. Transparent Snapshots simplifică și automatizează backup-urile la nivel de imagine, necesitând mai puțină infrastructură. Funcționalitatea asigură back-up de până la 5 ori mai rapid și o reducere a latenței mașinii virtuale de până la 5 ori mai mică[iv], ajutând organizațiile să asigure disponibilitatea mașinilor virtuale în mod eficace și productiv. 
  • Aplicațiile Dell EMC PowerProtect, prevăzute cu Smart Scale, ajută organizațiile să administreze aplicații multiple de protecție a datelor, la scară exabyte, permițându-i personalului IT să ia decizii informate cu privire la nevoile de capacitate și să țină pasul cu creșterea volumului de date. Cu ajutorul Smart Scale, clienții pot configura aplicații multiple într-un pool unic, ceea ce le oferă capacitatea de a vedea și de a administra seturi mari de date, într-un singură entitate – până la 32 de aplicații PowerProtect și peste 3 exabytes de capacitate logică. Organizațiile își pot maximiza resursele și își pot reduce costurile, folosind monitorizarea proactivă și managementul simplificat al datelor de backup.
  • Soluția Dell Technologies Managed Services for Cyber Recovery Solution ajută organizațiile să mențină operațiuni consecvente și să reducă riscul de pierdere a datelor. Experții Dell administrează operațiunile cotidiene de administrare a permisiunilor pentru recuperarea datelor și oferă suport în procesul de recuperare a datelor. Aceste servicii administrate se bazează pe portofoliul Dell de servicii consultanță în recuperarea datelor, de implementare și suport, care ajută clienții să protejeze și să administreze această capabilitate critică.

„Funcționalitatea Transparent Snapshops din soluția PowerProtect Data Manager simplifică procesul de backup pentru mașinile noastre virtuale, folosind mai puțină infrastructură și având impact redus asupra mediului. Pentru că am eliminat nevoia de a implementa și administra proxy-uri pentru a muta date, se poate crea backup pentru mașinile virtuale mai rapid, ceea ce ne economisește timp", a declarat Drew Hills, analist de infrastructură în cadrul IT Systems, Information Technology, USC Australia.

„Ne bucurăm că Dell Technologies livrează inovația Transparent Snapshots în soluția PowerProtect Data Manager, ceea ce îi ajută pe clienții noștri comuni să-și simplifice și să mărească viteza protecției de date", a declarat Lee Caswell, marketing VP, Cloud Platform Business Unit, VMware.

„Pe măsură ce atacurile de tip ransomware și de alte feluri continuă să evolueze, avem nevoie să fim cu un pas înaintea acestor amenințări, cu ajutorul inovației", a declarat Phil Goodwin, research VP, IDC. „Progresele Dell Technologies in aplicații software și servicii au scopul de a ajuta organizațiile să-și îmbunătățească abilitatea de a recupera date fundamentale pentru operațiunile lor, în urma unui atac cibernetic, fără întârzieri semnificative."

519
Share Button

Leave a Reply