Apple va lansa noi Mac-uri în octombrie

Posted by
Share Button

Gigantul american Apple a anunţat un eveniment pentru luna octombrie, unde, cel mai probabil va anunţa noi laptopuri şi desktop-uri Mac.

Apple a trimis invitaţii de presă pentru un “eveniment special” ce va avea loc pe 18 octombrie şi care va fi organizat sub titulatura Unleashed.

Al doilea eveniment al toamnei organizat de Apple este, de regulă, dedicat Mac-urilor, iar cel de anul acesta este aşteptat să respecte tradiţia. Titulatura Unleashed face, probabil, trimitere, la o creştere de performanţă obţinută de cipurile dezvoltate intern.

Sunt aşteptate două noi MacBook-uri Pro, de 14 şi 16 inch. Ambele vor folosi un cip dezvoltat intern, care se pare că se va numi M1X, marcând ultima etapă în trecerea de la procesoare Intel la cele dezvoltate intern de Apple.

M1X este aşteptat să aducă un spor semnificativ de performanţă comparativ cu M1, lansat anul trecut. M1X va avea 10 nuclee de procesare (faţă de cele 8 ale lui M1) şi 16/32 de nuclee grafice (de la 7/8 câte avea M1).

Apple este aşteptată să aducă o serie de modificări noilor MacBook-uri, printre care alimentarea cu MagSafe, un port HDMI şi un slot SD. De asemenea, este posibil ca Apple să renunţe la touch bar.

La acelaşi eveniment, Apple ar putea anunţa şi un Mac Mini mai puternic, cu mai multe porturi, inclusiv două Thunderbolt / USB 4 Type-C şi două USB Type-A.

422
Share Button

Leave a Reply