Kaspersky cumpără dezvoltatorul de soluţii şi servicii de reţea Brain4Net

Posted by
Share Button

Kaspersky achiziţionează dezvoltatorul de soluţii şi servicii de reţea Brain4Net, prin care îşi propune, printre altele, să-şi dezvolte capacitatea de a colecta telemetrie din traficul de reţea, de a opri un atac oriunde la nivelul edge sau în reţea şi de a simplifica coordonarea şi gestionarea graţie unui singur punct de control.

Echipa Brain4Net va contribui şi la construirea strategiei puternice pe securitate de reţea a Kaspersky, precum şi la Secure Access Service Edge (SASE) şi la dezvoltarea ofertei Extended Detection and Response (XDR).

"Prin achiziţionarea Brain4Net, Kaspersky îşi propune să aducă pe piaţă o ofertă SASE complet nouă, ca o platformă unificată, care va combina cele mai bune soluţii şi tehnologii de securitate Kaspersky cu capacităţile şi expertiza de gestionare şi control ale reţelei Brain4Net. Datorită acestei mişcări strategice, Kaspersky va putea oferi clienţilor săi reprezentaţi de companiile mari atât servicii de securitate, cât şi servicii de conectivitate. În special, viitoarea ofertă SASE a Kaspersky va include, în cele din urmă, un broker de securitate pentru acces la cloud (CASB), un gateway web securizat în cloud (SWG), o platformă de protecţie a sarcinii de lucru în cloud (CWPP), managementul posturii de securitate în cloud (CSPM), acces la reţea zero trust (ZTNA), şi alte servicii. Această achiziţie va permite, de asemenea, Kaspersky să ducă mai departe soluţiile Extended Detection and Response (XDR). SASE aduce beneficii evidente pentru XDR, inclusiv capacitatea de a colecta telemetrie din traficul de reţea, de a opri un atac oriunde la nivelul edge sau în reţea şi de a simplifica coordonarea şi gestionarea graţie unui singur punct de control, prin SASE", se arată într-un comunicat de presă al Kaspersky, transmis miercuri AGERPRES.

Un raport recent publicat de IDC relevă faptul că totalul cheltuielilor estimate la nivel mondial pentru "întregul cloud" va ajunge la 1,3 trilioane de dolari, până în anul 2025.

"În acest context, accelerat de pandemie şi de impactul acesteia asupra forţei de muncă de la distanţă, devine dificil pentru organizaţii să gestioneze şi să-şi protejeze infrastructurile distribuite de ameninţările avansate. SD-WAN permite echipelor să depăşească această provocare, oferind un management eficient şi simplificând utilizarea funcţiilor de securitate pentru protecţia întregii infrastructuri. O forţă de muncă de la distanţă, combinată cu volume mari de date şi trafic între serviciile cloud publice şi filialele şi centrele de date, impun nevoia de acces imediat, stabil şi sigur pentru utilizatori, indiferent de locaţia lor. Acest lucru a generat un nou concept de securitate a reţelei, numit de Gartner Secure Access Service Edge sau SASE, care reuneşte securitatea şi conectivitatea, după cum este necesar", susţin experţii în securitate cibernetică.

Toate componentele noii arhitecturi vor face parte din ecosistemului unic, care este viziunea Kaspersky pentru viitorul securităţii cibernetice corporative. Elementul central al acestui ecosistem este Kaspersky Open Single Management Platform, ce va deveni o singură platformă tehnologică nativă în cloud pentru a construi Kaspersky XDR şi va folosi o arhitectură independentă de model. "În acest fel, platforma ar putea fi utilizată în cloud public, cloud privat sau chiar on-premises", precizează compania de securitate informatică.

Brain4Net, Inc. este furnizorul inovator de soluţii SDN/NFV pentru companiile mari şi mijlocii şi furnizori de servicii. Compania oferă o soluţie cuprinzătoare de orchestrare şi control la nivelul reţelei pentru infrastructura de reţea cu mai mulţi furnizori. 

435
Share Button

Leave a Reply