77% dintre companiile digitalizate din Europa de Sud-Est și-au desfășurat operațiunile fără întreruperi în timpul pandemiei

Posted by
Share Button

89% dintre companiile românești sunt satisfăcute de utilitatea soluțiilor software în Cloud. 2 din 3 companii din Europa de Sud-Est intenționează să investească în viitor în soluții Cloud, cu precădere în aplicațiile de mobilitate și facturare electronică, sunt concluziile unui studiu efectuat de SoftOne.

Studiul arată că posibilitatea de a accesa informațiile de business de la distanță este principalul beneficiu oferit de soluțiile Cloud pentru 9 din 10 companii, iar 77% dintre respondenți au afirmat că aplicația Soft1 Cloud ERP le-a facilitat desfășurarea fără întrerupere a operațiunilor în timpul pandemiei. 

În România, nivelul de satisfacție al companiilor care au utilizat soluțiile SoftOne în Cloud a fost de 89%. 

„Tehnologia Cloud reprezintă nucleul transformării digitale, schimbând profund modul în care companiile își desfășoară activitatea și oferă plus-valoare clienților” a afirmat Giannis Salichos, CTO SoftOne Group. Acesta a mai adăugat că „Studiul a demonstrat că mediul de afaceri consideră soluțiile Cloud ca fiind fundamentale pentru strategia de transformare digitală, iar companiile intenționează să facă mai multe investiții pentru optimizarea proceselor de business. Privind în viitor, SoftOne se concentrează către a dezvolta cele mai inovatoare soluții în Cloud, astfel încât companiile să valorifice întregul potențial pe care tehnologiile digitale îl au.” 

Studiul mai arată că 70% dintre companiile care au utilizat anterior soluțiile On-Premise (pe servere proprii) sunt complet satisfăcute de decizia lor de a migra către Cloud, iar principalele motive pentru care au ales această soluție sunt posibilitatea de a accesa informațiile de business de la distanță (89%), upgrade-uri automate (88%) și nivelul ridicat de securitate oferit (82%). De asemenea, 7 din 10 respondenți au susținut că au ales soluțiile Cloud pentru a reduce costurile IT.

În ceea ce privește planurile de viitor, 2 din 3 companii din Europa de Sud-Est intenționează să investească în viitor în soluții Cloud, cu precădere în aplicațiile de mobilitate și facturare electronică.

Pandemia Covid-19 a accelerat digitalizarea companiilor din Europa de Sud-Est, iar studiul arată că principalele motive pentru care companiile au adoptat serviciile SoftOne în Cloud și beneficiile reale obținute coincid, indiferent de industrie. 

443
Share Button

Leave a Reply