COVID 19 deja nu mai este cel mai mare pericol, riscurile cibernetice sunt amenințarea majoră

Posted by
Share Button

Pandemia de COVID nu mai este cel  mai mare risc la care ne expunem, relevă Allianz Risk Barometer 2022, o cercetare realizată de grupul financiar Allianz.  Riscurile cibernetice, care au fost oricum constant în top, în ultimii ani, au ajuns să fie cea mai mare amenințare.

” Atacurile de tip ransomware, încălcarea securității datelor și incidentele IT majore îngrijorează companiile mai mult decât riscul de întrerupere a activității ca urmare a blocării lanțurilor de aprovizionare, riscul unor dezastre naturale sau pandemia COVID-19, deși ultimele trei au influențat puternic afacerile în 2021. Incidentele cibernetice conduc clasamentul riscurilor pentru al doilea an din istoria Allianz Risk Barometer, după ce 44% dintre participanții la sondaj au catalogat riscul cibernetic drept principala amenințare în 2022. Riscul de întrerupere a activității se situează pe locul secund (42%), în timp ce riscul generat de catastrofele naturale completează podiumul (25%). Riscul determinat de pandemia COVID-19 a ieșit din top în 2022, în contexul în care companiile se consideră mult mai pregătite să facă față unor situații similare.”, transmite un comunicat care sintetizează concluziile cercetării. Iată mai jos cele mai importante idei:

  • Atacurile cibernetice, întreruperea activității și catastrofele naturale se regăsesc în top 3 riscuri pentru companiile din întreaga lume în 2022, conform ediției cu numărul 11 a studiului Allianz Risk Barometer.
  • Riscul pandemic coboară de pe poziția a doua pe poziția a patra în clasamentul global, în contextul în care companiile se consideră mai pregătite să facă față unor situații similare.
  • Catastrofele naturale și riscurile generate de schimbările climatice s-au accentuat semnificativ, pe măsură ce frecvența evenimentelor meteorologice extreme a crescut.
  • În România, cele mai importante 3 riscuri la adresa companiilor sunt pandemia, incidentele cibernetice și întreruperea activității. Riscul cibernetic a intrat în top în 2022, ca urmare a dependenței în creștere a companiilor de tehnologie.
454
Share Button

Leave a Reply