Grupul chinez Realme este interesat de piaţa premium a telefoanelor mobile din Europa

Posted by
Share Button

Realme va intra luna viitoare pe piaţa premium a telefoanelor mobile din Europa cu cele mai scumpe dispozitive, a declarat pentru Reuters fondatorul şi directorul general Sky Li, care a subliniat că firma chineză intenţionează să se extindă dincolo de ofertele sale pentru cei cu buget redus şi să vândă cu 50% mai multe smartphone-uri pe plan global anul acesta.

Realme, cu sediul în Shenzhen, este printre companiile chineze care se extind agresiv pentru a obţine o parte din cota de piaţă pierdută de Huawei Technologies. În 2019, Huawei a devenit o victimă a tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, după ce Casa Albă a declarat producătorul chinez de echipamente de telecomunicaţii drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale şi ulterior i-a impus mai multe sancţiuni comerciale. Aceste sancţiuni i-au afectat creşterea şi au forţat Huawei să îşi vândă marca de telefoane low-end Honor. Sancţiunile americane, împreună cu un consum mai redus pe piaţa internă din cauza coronavirusului, au afectat afacerile Huawei.

Realme intenţionează să înceapă în februarie să vândă modelul premium GT 2 Pro în Europa la un preţ cuprins între 700 şi 800 de dolari, a anunţat Sky Li.

Este aproape dublu faţă de preţul sugerat de 349 euro (395 dolari) pentru GT Master Edition care se vinde în prezent pe Amazon, şi aproape de preţurile altor telefoane premium de la liderii pieţei, Apple şi Samsung.

"Credem că este o piaţă extrem de importantă şi o piaţă mare pentru telefoanele premium", a adăugat Li.

"Chiar dacă pandemia a afectat condiţiile economice, iar cererea pentru smartphone-uri încetineşte şi consumatorii aşteaptă mai mult pentru variante îmbunătăţite, sunt sigur că Realme, compania de telefoane mobile inteligente cu cea mai rapidă creştere din lume, poate contrazice tendinţa", a dat asigurări Li.

Compania Counterpoint Research estimează că piaţa telefoanelor mobile inteligente din Europa a generat venituri de 80,65 miliarde de dolari în primele 11 luni din 2021, din care modelele premium au reprezentat 55,56 miliarde de dolari.

"Aproape toată creşterea este sprijinită de modelele de vârf, în special în urma succesului unor telefoane premium, cum ar fi cele de la Apple şi Samsung", susţine Yang Wang, analist Counterpoint.

Modelul iPhone 13 de la Apple are preţ de pornire de aproximativ 850 de dolari şi a fost trimestrul trecut în topul vânzărilor pe piaţa europeană, alături de Samsung (cu telefoane de aproximativ 900 de dolari) şi Xiaomi (700 de dolari), conform Counterpoint.

Scindată din producătorul chinez de telefoane Oppo în 2018, Realme era la 30 septembrie 2021 al şaselea cel mai mare vânzător de smartphone-uri din lume, conform Counterpoint, cu vânzări solide în India, sud-estul Asiei şi Europa de Est.

Realme, Oppo şi alţi rivali, Vivo şi Oneplus, îşi au originea în conglomeratul BBK Electronics din Shenzhen.

Pe plan mondial, Realme a vândut 60 de milioane de telefoane în 2021 şi vrea să vândă 90 de milioane de unităţi anul acesta şi peste 100 de milioane în 2023, a anunţat Li.

Telefoanele Realme se comercializează şi pe piaţa din România.

428
Share Button

Leave a Reply