Autoritatea pentru concurenţă din Franţa a efectuat controale la Orange

Posted by
Share Button

Sediul central al grupului francez de telefonie Orange a fost vizat în data de 10 martie de o percheziţie de amploare efectuată de inspectorii de la Autoritatea pentru concurenţă din Franţa, pe fondul suspiciunilor de abuz de poziţie dominantă pe piaţa Internetului prin fibră optică, informează revista franceză Capital, preluată de Reuters.

Pe lângă sediul central de la Issy-les-Moulineaux, percheziţiile au vizat şi alte trei trei locaţii diferite le grupului Orange, care potrivit Capital controlează 40% din piaţa internetului prin fibră optică din Franţa.

Primul dosar vizează refacerea reţelei de telecomunicaţii din Saint-Barthelemy şi Saint-Martin, care a fost devastată de ciclonul Irma în 2017. Operatorul Dauphin Telecom susţine că Orange a fost privilegiat pentru că reţelele sale au fost repuse în funcţiune înaintea celor ale rivalilor.

Cel de al doilea dosar vizează suspiciunile de abuz de poziţie dominantă pe piaţa Internetului prin fibră optică din Franţa. Orange îşi închiriază reţeaua de Internet în bandă largă concurenţilor sau colectivităţilor locale însă, în trecut, unora dintre aceştia li s-a interzis accesul la infrastructura Orange sau li s-au cerut tarife mult prea mari pentru a putea lansa la rândul lor o ofertă interesantă.

Un purtător de cuvânt de la Orange a confirmat că au fost efectuate controale, fără a oferi detalii cu privire la amploarea lor. Purtătorul de cuvânt a adăugat însă că grupul a demarat o acţiune în justiţie pentru a contesta controalele Autorităţii pentru concurenţă.

Orange, fostul France Telecom, este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicaţii din lume, fiind prezent în 26 de ţări, inclusiv în România.

355
Share Button

Leave a Reply