Elon Musk anunta taxe pentru Twitter. Utilizatorii comerciali si guvernamentali sunt vizati

Posted by
Share Button

Elon Musk s-a exprimat public in legatura cu planurile sale legate de reteaua de socializare Twitter, pe care urmeaza sa o cumpere in schimbul unei sume de aproximativ 43 de miliarde de dolari. Astfel, Musk a declarat marți că Twitter Inc. ar putea percepe o taxă modică pentru utilizatorii comerciali și guvernamentali.

„Twitter va fi întotdeauna gratuit pentru utilizatorii ocazionali, dar poate un ușor cost pentru utilizatorii comerciali/guvernamentali”, a scris Musk într-un tweet. „Unele venituri sunt mai bune decât niciunul!”, a adăugat CEO-ul Tesla.

Totodată, acesta a mai transmis că plănuiește să dezvolte noi funcții ale Twitter pentru a crește veniturile companiei, rămase în urma celorlalte platforme de social media, cum ar fi Instagram, Facebook sau YouTube, prin introducerea unor modalități inedite de a câștiga bani din tweet-uri care conțin informații importante sau devin virale.

Totodata, Musk, care are 90,7 milioane de urmăritori pe Twitter, a declarat ca platforma urmeaza să aiba algoritmi open source pentru a crește transparenta, să modifice roboții de spam și să autentifice toți utilizatorii. De asemenea, intentioneaza sa cripteze de la capăt la capăt toate mesajele directe, astfel încât nimeni să nu poată spiona sau pirata mesajele unui utilizator.

Twitter experimentează deja un serviciu de abonament plătit numit Twitter Blue, în SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă, care oferă funcţii suplimentare. Oferta premium, care costă 2,99 dolari pe lună în SUA, oferă utilizatorilor acces la funcţii precum anularea tweet-urilor şi marcarea tweet-urilor.Miliardarul a declarat luna trecută că doreşte să reducă preţul Twitter Blue şi să aducă modificări serviciului, inclusiv introducerea unei interdicţii a reclamelor.

In urma achizitiei, Elon Musk va transforma Twitter dintr-o companie publica, listata la bursa, intr-una privata.

Potrivit revistei Forbes, Musk, 50 de ani, este cel mai bogat om din istorie, cu 290 de miliarde de dolari. Fondatorul Tesla și SpaceX, este cu peste 100 de miliarde de dolari mai bogat decât locul 2, Jeff Bezos, fondatorul Amazon și Blue Origin.

403
Share Button

Leave a Reply