O delegație a Apple s-a întâlnit cu reprezentanții Guvernului României

Posted by
Share Button

O delegație a companiei americane Apple s-a întâlnit, joi, la București, cu reprezentanții Guvernului pentru a discuta perspectivele gigantului tech în România.

La discuții au participat, deputatul Sabin Sărmaș, ministrul Cercetării, inovării și digitalizării Sebastian Burduja, și cu Dan Câmpean, directorul Directoratului Național de Securitate Cibernetică.

”Le-am prezentat suficiente argumente pentru care România are un potențial uriaș să devină un partener strategic al oricărui “tech giant” ca Apple, dar o să mă rezum aici doar la două dintre ele:

  • dispunem de cea mai importantă resursă la nivel mondial – resursa umană specializată. Probabil este motivul pentru care Apple are un birou în România de mai bine de trei ani și intenționează să se extindă. Ne bazăm, în viitor, pe Apple pentru creșterea nivelului de expertiză digitală in România. Poate așa vom putea spera și că țara noastră va inaugura, în timp, un Centru de cercetare – dezvoltare, așa cum găsim în Marea Britanie, Germania, Israel și Franța.
  • România a devenit din ce în ce mai activă și relevantă în domeniul digital şi al securității cibernetice, în mod special”, a anunțat Sărmaș pe pagina sa de Facebook.Acesta și-a încheiat mesajul cu o concluzia la care au ajuns în urma discuției, respectiv ideea că România poate fi un actor important la nivel european.

”Concluzia la care am ajuns cu toții!? Putem să fim un actor important la nivel european, contextul ne ajută. Pentru asta trebuie să lucrăm împreună la programe educaționale care să acopere tot spectrul de skill-uri digitale și să creăm mai multe oportunități pentru întreprinderile mici și mijlocii”.

​Apple a afișat între ianuarie și martie printre cele mai bune rezultate financiare din istoria sa, cu o cifră de afaceri de 97 miliarde dolari și profit net de 25 miliarde dolari, însă creșterile au fost mult mai mici decât în anii trecuți. Compania are o capitalizare de piață de 2.670 miliarde dolari.

Dintre cele 97 miliarde dolari, iPhone-ul a generat 50,5 miliarde dolari și divizia de servicii, 19,9 miliarde dolari, creștere de 17%.

330
Share Button

Leave a Reply