Sony a prezentat Xperia 1 IV, un smartphone cu zoom continuu

Posted by
Share Button

Cel mai nou smartphone Sony punctează, cel puţin pe hârtie, pe partea de multimedia, impresionând prin noua cameră tele cu zoom continuu.

Principalul punct de atracţie al noului smartphone Xperia 1 IV este, fără îndoială, sistemul de zoom continuu folosit de camera tele. Acesta facilitează o reglare mult mai fină, fără a intra în zona de mărire digitală, spre limita lungimii focale.

Camera tele are o lungime focală cuprinsă între 85mm şi 125mm (echivalentul a 3,5 - 5X zoom), iar zoomul continuu se face simţit când lungimea focală se apropie de 125mm.

Toate camerele din dotare, inclusiv cea frontală, au acum 12MP. Sistemul foto de pe spate este compus din trei camere.

Camera principală are un senzor de 1/1.7”, o lungime focală de 24mm şi stabilizare optică. Senzorul camerei ultra-wide măsoară 1/2.5” , iar camera tele are un senzor de 1/3.5”, cu stabilizare optică şi focus automat.

Smartphone-ul are şi declanşator fizic pentru camera foto, care foloseşte un sistem de declanşare în două faze, pentru focus şi fotografiere, similar celui de pe camerele foto dedicate.

Filmarea se poate face în format 4K la 120 de cadre pe secundă.

Altfel, Xperia 1 IV are un ecran OLED 4K de 6,5 inch, cu 120Hz rată de împrospătare, care aduce câteva îmbunătăţiri faţă de generaţiile anterioare, printre care creşterea cu 50% a luminozităţii.

La interior există un chipset Snapdragon 8 Gen 1 cu opt nuclee şi o soluţie grafică Adreno 730. Spaţiul de stocare poate fi de 256GB sau 512GB, însă memoria va fi în ambele cazuri de 12GB.

Bateria de 5.000mAh se încarcă cu 30W, ceea ce înseamnă că sunt necesare 30 de minute de ţinut în priză pentru a ajunge de la 0% la 50%. Nu există încărcător în pachet, ceea ce n-ar trebui să reprezinte o problemă ţinând cont că se foloseşte USB-C pentru alimentare.

Sony Xperia 1 IV va costa de la 1,400 de euro şi va intra pe piaţa europeană în luna iunie.

343
Share Button

Leave a Reply