Apple lucrează la mai multe aplicaţii de realitate mixtă

Posted by
Share Button

Apple lucrează şi la suportul software pentru viitoarea cască de realitate mixtă a companiei - în paralel cu ultimele ajustări - care, alături de sistemul de operare realityOS, înseamnă aplicaţiile companiei şi cele terţe.

Astfel, conform Bloomberg, Apple dezvoltă în prezent mai multe versiuni ale propriilor aplicaţii cu funcţii de realitate virtuală şi realitate mixtă.

Va exista o versiune de FaceTime pentru casca de realitate mixtă, despre care se ştie că va scana faţa utilizatorului pentru a o reproduce în timp real în formatul Memoji.

Printre aplicaţiile proprii care sunt adaptate viitoarei căşti se mai numără Maps, Calendar şi Notes, însă, mai devreme sau mai târziu multe dintre aplicaţiile companiei vor fi portate în zona realităţii mixte.

De asemenea, limbajul de programare SwiftUI este şi el portat aici, pentru ca dezvoltatorii să poată realiza cu ajutorul acestuia aplicaţii de VR/AR pentru cască.

În fine, se mai ştie că Apple lucrează la o modalitate software prin care conţinutul afişat pe ecranului unui Mac să fie extins în câmpul vizual al căştii, unde este afişat 3D.

Această ultimă menţiune poate fi foarte interesantă şi ar putea reprezenta, pe viitor, o modalitate prin care anumite activităţi de pe laptop să fie realizate într-un mod diferit, poate mai rapid, în 3D, prin intermediul căştii.

80
Share Button

Leave a Reply