Atos România încheie un contract de 1,2 milioane de euro cu NATO pentru securitate cibernetică

Posted by
Share Button

Atos România a semnat un contract de 1,2 milioane de euro cu Agenția NATO de Comunicații și Informații (Agenția NCI) pentru a instala și configura capabilități și sisteme de securitate cibernetică esențiale în 22 de site-uri NATO.

Lider în managed security services, Atos are o vastă experiență și în sprijinirea clienților din sectorul apărării. Astfel, prin intermediul echipei formată din specialiști români și din alte centre globale ale companiei, Grupul Atos își va pune expertiza în slujba NATO pentru a menține capacitatea alianței de a-și apăra și proteja infrastructura. Atos are, totodată, o colaborare îndelungată cu agenția NATO NCI, furnizând servicii de inginerie profesionale pentru proiectarea, implementarea și configurarea infrastructurii esențiale de misiune securizată cibernetic, în diferite proiecte care acoperă o gamă largă de site-uri internaționale NATO.

Agenția NCI a anunțat la începutul acestui an că vizează îmbunătățirea managementului central a două sisteme de securitate cibernetică: sistemul de protecție/detecție a intruziunilor în rețea (NIPS) și sistemul de captură completă a pachetelor (FPC). Cele două sisteme conlucrează pentru a permite Centrului de securitate cibernetică NATO, care face parte din Agenția NCI, să monitorizeze rețelele NATO pentru amenințări și să semnaleze probleme importante de securitate cibernetică. NIPS folosește recunoașterea modelelor pentru a alerta agenția cu privire la traficul neobișnuit pe rețelele NATO, în timp ce FPC înregistrează continuu toată activitatea rețelei și este o sursă primară de informații în sprijinul activităților de răspuns la incident. Colaborarea actuală cu Atos acoperă modernizarea celor două sisteme cheie, reprezentând faza finală a proiectului. 

„Pe măsură ce peisajul amenințărilor cibernetice continuă să se intensifice cu o multitudine de noi amenințări digitale, Atos este încântat să sprijine NATO în actualizarea tehnologiilor sale de securitate cibernetică pentru a asigura cea mai bună linie de apărare, protejând în cele din urmă interesele alianței militare interguvernamentale”, a spus Cyril Dujardin, SVP, Head of Digital Security and Deputy Head of Big Data & Security în cadrul Atos. 

„Această actualizare reprezintă un pas semnificativ înainte în menținerea capacității noastre de a apăra și proteja rețelele NATO. Experții vor începe dezvoltarea proiectului la Supreme Headquarters Allied Powers Europe în septembrie, iar apoi se vor împărți în trei echipe paralele pentru o execuție rapidă  în octombrie”, a declarat Miles Knight, Principal Project Manager în cadrul Agenției NCI. 

Scopul acestui proiect este de a finaliza implementările cel târziu în primul trimestru al anului 2023.

Atos este lider global în transformare digitală, având peste 109.000 de angajați și venituri anuale de cca. 11 miliarde de euro. Compania ocupă prima poziție la nivel european în domeniile securității cibernetice, cloud și high-performance computing. Grupul oferă soluții personalizate end-to-end, pentru toate industriile din 71 de țări. Pionier în servicii și produse de decarbonizare, Atos se angajează la un mediu digital securizat și decarbonizat pentru clienții săi. Atos este o societate europeană (Societas Europaea), listată la Euronext Paris și inclusă în indicii bursieri CAC 40 ESG și Next 20 Paris.

Scopul Atos este de a ajuta la proiectarea viitorului spațiu informațional. Expertiza și serviciile sale susțin dezvoltarea cunoașterii, educației și cercetării printr-o abordare multiculturală și contribuie la dezvoltarea excelenței științifice și tehnologice. La nivel mondial, Grupul Atos susține faptul ca atât clienții și angajații, cât și membrii societății în general, să trăiască, să lucreze și să se dezvolte într-un mod sustenabil, într-un spațiu informațional securizat.

54
Share Button

Leave a Reply