Tesla vinde cea mai mare parte a depozitelor de Bitcoin

Posted by
Share Button

Tesla, care a stârnit interesul multor oameni anul trecut când a anunțat o investiție de 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin, își vinde acum cea mai mare parte a depozitelor sale de criptomonedă.

Tesla, constructorul de automobile electrice a declarat că a renunțat la 75% din Bitcoin, care valora aproximativ 2 miliarde de dolari la sfârșitului anului 2021. Compania a luat această decizie în condițiile în care valoarea criptomonedei s-a prăbușit, scăzând cu peste 50%.

Tesla a anunțat că a cumpărat monedă tradițională cu cele 936 de milioane de dolari din vânzările sale de Bitcoin.

Elon Musk a fost unul dintre cei mai cunoscuți promotori ai criptomonedelor, declarațiile sale de pe rețelele de socializare determinând adesea o activitate comercială semnificativă.

În februarie, Tesla a dezvăluit că a investit 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin, tranzacție ce a determinat o creștere a valorii acestei monede, de până la aproape 70.000 de dolari, înainte de a se prăbuși.

Tesla a spus atunci că încearcă să maximizeze rentabilitatea numerarului care nu este utilizat în funcționarea de zi cu zi a companiei.

De asemenea, prețul Bitcoin a crescut după ce șeful Tesla și-a adăugat „#bitcoin” pe pagina sa de Twitter, ceea ce a dus la o creștere a prețului, informează BBC.

Acum, un Bitcoin valorează mai puțin de 25.000 de dolari.

Tot în Bitcoin puteau fi cumpărate anul trecut mașinile de la Tesla, iar Musk a scris că compania va rula propriul software intern pentru a gestiona plățile Bitcoin.

Tot în 2021, Tesla a încetat să mai accepte Bitcoin ca plată pentru maşinile sale, invocând preocupări legate de impactul asupra climei. La vremea respectivă, Elon Musk a spus pe reţelele de socializare că societatea nu va vinde Bitcoin-ul pe care îl deţine.

357
Share Button

Leave a Reply