Samsung a vândut anul trecut 10 mil. de telefoane Fold și Flip

Posted by
Share Button

Telefoanele pliabile există de ceva vreme și, deși sunt încă considerate o nișă, Samsung susține că aproape 10 milioane de telefoane pliabile au fost livrate în 2021, o piață care a crescut în fiecare an și din care momentan Apple lipsește.

Președintele diviziei de telefonie mobilă a Samsung, TM Roh, a publicat o scrisoare despre „momentul mainstream” al telefoanelor pliabile. În această scrisoare, Roh spune că aproape 10 milioane de smartphone-uri pliabile au fost livrate la nivel mondial în 2021. Asta înseamnă că industria telefoanelor pliabile a crescut cu 300% față de 2020.

Potrivit executivului Samsung, compania consideră că dispozitivele pliabile vor juca un rol tot mai important în fiecare an pe piața generală a smartphone-urilor.

”Pentru noi, acest detaliu a reprezentat o oportunitate, nu numai de a proiecta o nouă formă de telefon, ci și de a crea noi experiențe care nu au mai fost posibile până acum prin intermediul smartphone-urilor. Am depășit multe bariere tehnologice și în 2019 am revoluționat industria prin lansarea primului smartphone pliabil din istorie.

Anul trecut, aproape 10 milioane de telefoane mobile de tip pliabil au fost livrate în întreaga lume. Industria a crescut, astfel, cu peste 300% față de 2020, iar cererea va continua să crească accelerat. Ajungem în acel moment în care dispozitivele pliabile sunt din ce în ce mai răspândite și vor începe să aibă o cotă din ce în ce mai mare din piața globală de smartphone-uri”, spune Tm Roh, Președintele și Directorul diviziei de MX Business de la Samsung.

Cei mai mulți dintre clienții săi, respectiv 70% dintre ei, au optat pentru Flip, modelul Samsung care se închide ca o scoică.

Totuși, cele 10 milioane de unități pe care Roh susține că Samsung le-a livrat anul trecut sunt considerabil mai mari decât cifrele de livrare publicate anterior de IDC. Într-un raport realizat de International Data Corporation în februarie, compania a spus că aproximativ 7,1 milioane de telefoane pliabile au fost vândute anul trecut la nivel global, o creștere de 264% față de anul anterior.

Pe de altă parte, un raport al Omdia plasa piața telefoanelor pliabile s-a ridicat anul trecut la 11,5 milioane de unități, un avans de 309%.

Cu toate acestea, nu există nicio îndoială că tot mai mulți oameni sunt interesați să cumpere un telefon pliabil, iar Samsung este lider în această cursă. 70% din piața dispozitivelor pliabile este reprezentată de Galaxy Fold și Galaxy Flip, ambele de la Samsung.

Pe lângă faptul că a oferit o actualizare cu privire la modul în care se descurcă dispozitivele Samsung pe piață, Roh a confirmat, de asemenea, că producătorul își va prezenta următoarele modele Flip și Fold la următorul eveniment Unpacked. 

317
Share Button

Leave a Reply