LG Energy Solutions va construi o nouă fabrică de baterii pentru mașini electrice în Europa

Posted by
Share Button

Furnizor al multor producători de mașini electrice, LGES a decis să construiască o nouă fabrică de baterii în Europa. Compania coreeană încearcă să se adapteze pe o piață în continuă creștere.

Anunțată odată cu planurile de dezvoltare ale companiei pe termen mediu și lung, intenția de a construi o nouă uzină de baterii în Europa se află în fază căutării unui amplasament.

„Capacitatea de producție actuală este bazată mai mult în Asia (59%) și Europa (34%), comparativ cu America de Nord (7%). Ne propunem să creștem capacitatea de producție în America de Nord la 45% până în 2025, permițând astfel un portofoliu global de operațiuni echilibrat de 45% în America de Nord, 35% în Asia și 20% în Europa”, au explicat oficialii LGES.

În prezent, compania produce baterii pentru grupuri importante din industria auto precum Volkswagen AG, Ford Motor, General Motors sau Stellantis, însă viitoarea uzină din Europa va avea ca obiect de activitate bateriile cilindrice pe care le furnizează mărcilor americane Tesla și Lucid.

Decizia LGES de a construi o nouă uzină în Europa, pe lângă cea deja deținută în Polonia, vine pe fondul unor estimări optimiste privind viitorul mașinilor electrice.

„Odată cu reducerea deficitului de semiconductori și cu planurile clienților noștri de a lansa noi modele, precum și cererea solidă de vehicule electrice venită din rândul clienților, ne așteptăm la creștere a vânzărilor de baterii cilindrice chiar din a doua jumătate a acestui an”, a declarat Lee Chang Sil, directorul financiar al LGES.

Compania nu a dezvăluit nici suma pe care plănuiește să o investească în viitoarea unitate de producție din Europa, nici capacitatea acesteia și nici intervalul de timp în care va fi construită. Cu atât mai puțin locul în care va fi amplasată.

Cert este că, deși țara care va găzdui viitoarea uzină de baterii LGES nu pare a fi stabilită, există contacte cu mai multe guverne din Europa. La începutul lunii iulie, Kwon Young-soo, directorul executiv al LGES s-a aflat în Europa, unde, la nivel declarativ, a verificat progresele uzinei de baterii deja existente de la Wroclaw, Polonia.

Totuși, în zilele petrecute în Europa, au fost confirmate întâlniri ale lui Kwon Young-soo cu șefi ai companiei Siemens, dar și cu alți „parteneri-cheie”. Siemens este compania cu care LGES își digitalizează producția de baterii.

Aceasta a fost prima vizită a CEO-ului LGES în Europa, după preluarea mandatului în luna octombrie a anului trecut.

371
Share Button

Leave a Reply