Președintele SUA a promulgat CHIPS and Science Act, o lege care vizează relansarea producţiei de semiconductori în SUA

Posted by
Share Button

Preşedintele american Joe Biden a promulgat o lege care susţine industria americană a semiconductorilor - CHIPS and Science Act -, care prevede investiţii în valoare de peste 200 de miliarde de dolari în următorii cinci ani cu scopul ca Statele Unite să-şi recâştige poziţia de lider în industria componentelor electromnice, să fie mai puţin dependente de China şi mai competitive în lume, relatează AFP.

CHIPS Act a fost aprobată prin vot săptămâna trecută şi prevede acordarea a 52 de miliarde de dolari industriei.

”Acest tip de angajament are loc doar o dată pe generaţie”, a declarat marţi, la promulgare, Biden.

Angajamentele asumate de către Guvernul federal în vederea susţinerii întreprinderilor din acest sector au început deja să dea rezultate.

Potrivit Casei Albe, săptămâna aceasta actori din domeniu au angajat investiţii suplimentare în valoare de aproximativ 50 de miliarde de dolari.

Micron a anunţat marţi o investiţie de 40 de miliarde de dolari într-o fabrică de producţie de cipuri de memorie, care urmează să creeze 40.000 de locuri de muncă în Statele Unite.

Numai această investiţie le va permite Statelor Unite o creştere a părţii pieţei lor mondiale de cipuri de memorie de la 2% la 10%, o revenire în forţă, după ani de declin.

81
Share Button

Leave a Reply