Furnizorii Apple din Asia poartă negocieri pentru a începe producția dispozitivelor Apple Watch şi MacBook în Vietnam

Posted by
Share Button

Furnizorii Apple Inc sunt în negocieri pentru a produce, pentru prima dată, dispozitivele Apple Watch şi MacBook în Vietnam, a anunţat publicaţia niponă Nikkei.

Furnizorul chinez al Apple Luxshare Precision Industry şi compania Foxconn din Taiwan ar fi început testele pentru a produce Apple Watch în nordul Vietnamului.

În ultima perioadă, Apple a mutat unele centre de producţie ale telefoanelor iPhone din China către alte pieţe, inclusiv India, unde a început anul acesta să producă iPhone 13, şi intenţionează de asemenea să asambleze tablete iPad.

India, a doua piaţă globală a telefoanelor mobile inteligente, alături de ţări ca Mexic şi Vietnam, devine din ce în ce mai importantă pentru producătorii care aprovizionează brandurile americane, care încearcă să-şi diversifice producţia şi să-şi reducă dependenţa de China.

Reprezentanţii Apple, Foxconn şi Luxshare Precision, nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de a comenta informaţia.

Săptămâna trecută, Foxconn a anunţat previziuni prudente privind rezultatele din actualul trimestru, citând încetinirea cererii de smartphone-uri, după boom-ul provocat de pandemie. Compania este afectată de deficitul de cipuri şi de perturbările în lanţurile de aprovizionare, în urma efectelor pandemiei şi ale războiului din Ucraina.

342
Share Button

Leave a Reply