Amazon lansează un nou Kindle entry-level

Posted by
Share Button

Cel mai ieftin model al ebook reader-ului Kindle are o nouă versiune, care oferă atâtea upgrade-uri, încât cu greu se mai justifică cumpărarea uneia dintre versiunile mai scumpe.

Amazon a anunţat un nou dispozitiv Kindle din seria entry-level, care va fi disponibil de la 1 octombrie. În acest moment, acesta poate fi precomandat şi are preţuri care încep de la 98 de euro pentru versiunea cu reclame şi 110 euro pentru cea fără reclame.

În primul rând, ecranul de 6 inch are 300 ppi, ceea ce-l face optim pentru o experienţă de citire cât mai apropiată de cea oferită de paginile de hârtie ale cărţilor.

În al doilea rând, se face trecerea la o alimentare pe USB-C, care aduce cu ea două avantaje majore. Pe o parte, utilizatorul poate folosi un cablu de la un telefon, ţinând cont că majoritatea telefoanelor din ultimii ani sunt dotate cu acest format.

Pe de altă parte, cu trecerea la USB-C creşte şi viteza de încărcare. O încărcare completă de la priză durează acum doar două ore, în vreme ce una de la portul USB al unui PC durează în jur de patru ore.

Autonomie este şi ea mai bună. Cu wireless-ul dezactivat, o luminozitate la nivelul 13 şi o folosire vreme de jumătate de oră pe zi bateria ar trebui să ţină până la şase săptămâni, susţine producătorul.

În plus, spaţiul de stocare a fost dublat şi are acum 16GB, ceea ce este suficient pentru a stoca mai multe mii de cărţi în format electronic.

Cu aceeaşi ocazie a fost lansată şi o versiune pentru copii, care costă de la 121 de euro. Aceasta are aceleaşi dotări tehnice, dar vine cu un abonament Amazon Kids+ pe un an, care oferă acces la o mare librărie de cărţi pentru cei mici.

371
Share Button

Leave a Reply