Cîmpean (DNSC): Spaţiul cibernetic nu are graniţe, dar avem soluţii pentru a rezolva incidentele de natură cibernetică

Posted by
Share Button

Spaţiul cibernetic nu are graniţe, iar incidente de acest fel sunt peste tot, dar avem şi soluţii pentru a le rezolva, a declarat, joi, la conferinţa internaţională BucharestCybersecurityConference, directorul general al Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), Dan Cîmpean.

"Se ştie foarte bine că nu există graniţe în spaţiul cibernetic. Avem într-adevăr o mulţime de probleme, o mulţime de provocări, dar avem şi o mulţime de soluţii, în condiţiile în care incidentele de natură cibernetică sunt peste tot. Suntem o comunitate puternică şi îmi doresc foarte mult ca, în aceste două zile, să construim cu adevărat această comunitate de cybersecurity, inclusiv cu alte categorii profesionale. Nu mai vorbim doar despre o problemă tehnică, ci este vorba şi despre comunicare, despre cooperare, despre resurse. Avem nevoie de fonduri puse pe masă şi sunt bucuros că avem şi colegi din Guvern aici, care ne pot vorbi despre cât de importantă este securitatea cibernetică pentru România, pentru economia noastră, pentru societatea noastră", a spus Cîmpean, în deschiderea evenimentului.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) organizează, pe 27 şi 28 octombrie, conferinţa internaţională BucharestCybersecurityConference, la care vor fi prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor şi specialişti în tehnologie şi securitate cibernetică. 

263
Share Button

Leave a Reply