Guvernul din Taiwan amendează Foxconn pentru o investiţie neautorizată în China

Posted by
Share Button

Guvernul din Taiwan a declarat sâmbătă că va amenda Foxconn, cel mai mare producător de electronice pe bază de contract din lume şi principalul contractor al Apple, pentru o investiţie neautorizată într-un producător chinez de cipuri, chiar şi după ce firma taiwaneză a declarat că va vinde participaţia la acesta, transmite Reuters.

Taiwanul urmăreşte cu atenţie ambiţia Chinei de a-şi stimula industria semiconductoarelor şi înăspreşte legislaţia pentru a preveni furtul de tehnologie în domeniul cipurilor de către China.

Foxconn, un important furnizor şi producător de iPhone-uri Apple, a dezvăluit în iulie că este acţionar al conglomeratului chinez de cipuri Tsinghua Unigroup.

Vineri seara, Foxconn a declarat, într-un document la bursa de valori din Taipei, că filiala sa din China a convenit să-şi vândă întregul pachet de acţiuni la Tsinghua Unigroup.

Ministerul Economiei din Taiwan a declarat ca răspuns că comisia sa de investiţii, care trebuie să aprobe toate investiţiile străine, va cere Foxconn luni ”o explicaţie completă” despre investiţie.

228
Share Button

Leave a Reply