Qualcomm promite un serviciu de comunicare prin satelit pentru telefoanele cu Android

Posted by
Share Button

Noile procesoare şi modemuri Qualcomm se vor putea conecta la sateliţi pentru a oferi utilizatorilor care deţin cele mai scumpe telefoane cu Android opţiuni de comunicare atunci când se află în afara acoperirii terestre.

Snapdragon Satellite, serviciu pe care compania americană îşi propune să-l lanseze undeva spre jumătatea acestui an, se va conecta la reţeaua de sateliţi Iridium.Smartphone-urile cu Android dotate cu chipset-ul Snapdragon 8 Gen 2 şi cu modemul X70 vor putea trimite şi primi mesaje folosind conexiunea la satelit atunci când nu au semnal terestru.

La început, comunicarea prin satelit va fi disponibilă doar pentru situaţii de urgenţă. Conform companiei americane, această opţiune va fi gratuită sau foarte ieftină.

Ulterior, însă, Qualcomm spune că vor putea fi trimise mesaje folosind conexiunea prin satelit şi în afara situaţiilor de urgenţă. Pentru această opţiune utilizatorii vor plăti în plus.

Noua facilitate, care va fi lansată pe la jumătatea acestui an „în anumite regiuni”, va fi disponibilă pe majoritatea telefoanelor cu Android, mai puţin pe cele dezvoltate de Google.

Google foloseşte propriile chipset-uri pe telefoanele sale şi va trebui să dezvolte singur o funcţionalitate similară dacă va dori să concureze cu Qualcomm şi Apple.

239
Share Button

Leave a Reply