Apple are nevoie de încă patru ani pentru a-şi muta jumătate din producţia de iPhone în India

Posted by
Share Button

Eforturile de diversificare a producţiei pe care le face Apple îşi vor face resimţite efectele abia peste câţiva ani, când compania americană va reuşi să-şi reducă dependenţa de China.

Până în 2027, Apple va reuşi să-şi mute jumătate din producţia de iPhone în India, ca urmare a eforturilor declanşate  în ultima perioadă, susţine un raport realizat de South China Morning Post.

Apple încearcă să lucreze cu producători din India, dar şi din Vietnam şi, în acelaşi timp, insistă pe lângă Foxconn, cel mai important partener în ceea ce priveşte producţia de iPhone-uri, să-şi mute în afara Chinei parte a infrastructurii.

Lucrurile nu se mişcă, însă, aşa de repede cum şi-ar fi dorit compania americană. India şi Vietnam nu au deocamdată nici infrastructura necesară, nici forţa de muncă specializată, iar aducerea ambelor la nivelul dorit va dura.

În prezent, în India este realizată doar 5% din producţia de iPhone. În plus, există şi un decalaj care face ca India să înceapă cu întârziere producţia faţă de China, aspect la care Apple lucrează să-l remedieze.

Un raport anterior, publicat de J.P. Morgan, susţinea că Apple ar putea reuşi să-şi mute în India un sfert din producţia de iPhone până în 2025.

Apple şi Foxconn au început deja probele pentru viitoare producţie în masă a seriei iPhone 15, care se derulează tot în China.

222
Share Button

Leave a Reply