Apple anunţă un nou difuzor inteligent HomePod

Posted by
Share Button

A doua generaţie de HomePod va intra pe piaţă în luna februarie cu vechiul design, dar cu o serie de caracteristici noi.

Apple a lansat a doua generaţie de HomePod, difuzorul inteligent al companiei americane oferind acum suport pentru standardul de smart home Matter, pe care l-au adoptat şi multe alte companii.

„Sufletul” noului smart speaker este cipul S7, pe care Apple l-a folosit prima oară pe ceasurile din cadrul celei de-a şaptea serii Apple Watch.

Pe partea de sunet există un subwoofer de 4 inch, cu cinci tweetere şi cinci microfoane. Apple pretinde că noul HomePod înţelege poziţionarea pe care o are într-o cameră şi îşi ajustează sunetul corespunzător.

Una dintre principalele noutăţi o reprezintă senzorii de umiditate şi temperatură integraţi, pe baza cărora pot fi realizate operaţiuni automatizate în cadrul unui ecosistem de tip smart home.

După un update de software ce va fi lansat în primăvară, noul HomePod va putea să detecteze alarmele de fumul şi monoxid de carbon cu ajutorul propriilor microfoane şi va emite notificări utilizatorilor pe iPhone.

Noul HomePod va fi disponibil din 3 februarie şi va costa 300 de dolari.

216
Share Button

Leave a Reply